Cumhurbaşkanlığı seçimine itiraz

ÇİÇEĞİM

Yeni Üye
Üye
Cumhurbaşkanlığı seçimine itiraz
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=33853&cat=110&dt=2007/08/27


Köşk seçimine iptal davası'Meclis seçemez' iddiasıyla dava açıldı.

27.08.2007 12:55
kşk.jpg
Anayasa Değişikliği Hakkındaki Kanun'a göre, TBMM'nin şu aşamada Cumhurbaşkanı seçemeyeceği iddia edilerek, mevcut Cumhurbaşkanı'nın görevinin Anayasal durumun açıklık kazanacağı yasal süreye kadar devam edeceğinin ve TBMM'de yapılmakta olan seçimin Anayasa'daki değişiklik hakkındaki yasaya aykırı olduğunun tespiti ile cumhurbaşkanı seçim işleminin ihtiyati tedbir kararı verilerek durdurulması istemiyle dava açıldı. Adli bilirkişi Mahir Akkar tarafından Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Anayasa'da Değişiklik Hakkındaki Kanun'un, Resmi Gazete'de yayımlandığı anımsatılarak, ''İş bu yasa referanduma götürülecek ise de yayımlanan yasanın yürürlük maddesinde 'işbu yasa yayım tarihinde yürürlüğe girer' şeklinde kesin bir hüküm vardır. Yasa, Resmi Gazete'de yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir'' denildi.
''Referandum sürecinin, yürürlükten ayrı bir hukuki durum olduğu, en azından referandum süresine kadar yasa kapsamına giren işlemlerin yapılmamasının beklendiği ve bunun hukuki bir zorunluluk olduğu'' savunulan dilekçede, Anayasa Değişikliği Hakkındaki Kanun'da, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı halk oylaması ile seçilecektir ve işbu yasanın referandum hükmü 11. Cumhurbaşkanı seçimlerinde uygulanacaktır'' şeklinde kesin bir hüküm ve maddenin yer aldığı kaydedildi.
Dava dilekçesinde, şu görüşler ileri sürüldü: ''Bu durumda, TBMM'de, 11. Cumhurbaşkanı seçimleri ile ilgili bir işlem yapılamaz. Zira Anayasa değişikliği hakkındaki bu kanunun referandum yolu ile kabul edilmesi halinde, 11. Cumhurbaşkanı'nın halk oyu ile seçilmesi zorunlu olacaktır. Oysa daha önceki bir tarihte, yani bu aşamada Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, seçilen Cumhurbaşkanı ne olacaktır? Bu duruma göre, seçilen Cumhurbaşkanı'nın süresi dolmuş sayılacak, yeni bir Cumhurbaşkanı, bir ay sonra yeniden mi seçilecektir? Yoksa biri 'Meclis'in diğeri yeni yasaya göre 'halkın' seçeceği iki Cumhurbaşkanı mı olacaktır? Bu kadar büyük olumsuzluklara neden olmaması için, TBMM'de yapılmakta olan seçimin, ihtiyati tedbir kararı verilerek durdurulması bir zorunluluktur.''
Öte yandan, Anayasa Değişikliği Hakkındaki Kanun'un referanduma sunulması yolundaki seçim takviminin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edilmek suretiyle başladığı kaydedilen dilekçede, kurulun kararı gereğince cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin yasanın referanduma sunulması sürecinin başladığı, cumhurbaşkanlığı ile ilgili her türlü propaganda ve işlemlere yasak konduğu ifade edildi. ''Bu yasak gereğince, Cumhurbaşkanlığı adayları için yapılan temaslara ve tanıtım işlemine katılan partiler ile adayların, anayasal bir suç işlediği ve Anayasa'yı ihlal ettiği'' öne sürülen dava dilekçesinde, ''YSK'nın aldığı bu karar gereğince, bu süreç içinde cumhurbaşkanlığı seçimi yapılamaz. Böyle bir seçimin yapılması halinde yasal geçerliliği yoktur. Seçim ve seçilen kişi, meşruiyet kazanamaz'' denildi.
Dava dilekçesinde, ''Resmi Gazete'de yayımlanan ve yürürlüğe giren Anayasa Değişikliği Hakkındaki Kanun''a göre, TBMM'nin şu aşamada cumhurbaşkanı seçemeyeceği iddia edilerek, mevcut Cumhurbaşkanı'nın görevinin anayasal durumun açıklık kazanacağı yasal süreye kadar devam edeceğinin ve TBMM'de yapılmakta olan seçimin Anayasa'daki değişiklik hakkındaki yasaya aykırı olduğunun tespiti ile telafisi mümkün olmayan karışıklık ve yasalara aykırılığın önlenmesi için seçim işleminin ihtiyati tedbir kararı verilerek durdurulması talep edildi.
 
Ce: Cumhurbaşkanlığı seçimine itiraz

niyeymiş ne münasebet seçemez bu meclis, yok öyle bişey bal gibi de seçer meclisi halk getirdi kardeşim oraya yahu bütün engelleri aştıkda geldik..
%47 nin desteği var halk bu halka saygınız mı yok...:behindsofa:

birkaç dostuma selam olsun.:cry::wave::Booty:
 
Son düzenleme:
Ce: Cumhurbaşkanlığı seçimine itiraz

e tabii itiraza red gelicekti geçerli bi sebebi yokki her önüne gelen itiraz etmeye başladı Cumhurbaşkanımız S.N Abdullah Güldür istesenizde istemesenizde bunu kabul etmek zorundasınız bu böyle biline güneş yeniden doğuyo artık halkıyla elele içiçe bir Reisi cumhur, artık sevinme zamanımız...

Allah Allah dün Reisi cumhur olduktan sonra burada bir top atışları yapıldı göğsüm kabardı ....

durmak Yok yola devam!:rain:
 
Geri
Üst