Kış Mevsiminde Dudak Bakımı

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Kış Mevsiminde Dudak Bakımı
dudak soyulması neden olur
Soğuklar bütün vücudumuzu etkilediği gibi dudaklarımızı da olumsuz etkiliyor...
Dışarının soğuğuyla kapalı alanların sıcağı arasında cildimizin dengesizleştiği kış günlerinden dudaklarımızda nasibini alır. Bütün kışı evde geçirmeye karar verseniz bile kuru ve sıcak hava dudaklarınızın soyulmasına neden olur. Oysa herkes tüm seneyi nemli ve öpülesi dudaklarla geçirmek ister. Dudaklarınızı bu soyulma, çatlama ve kuruma gibi etkilerden korumak için neler yapmanız gerektiği hakkında yazımıza bir göz atın melekler :tik:


kisin-dudak-bakimi-6111.jpg


- Yatarken dudağınıza balzam sürün. Gece boyunca odanızın kuru havasından dudaklarınızı koruyun.
  • Her sabah diş fırçanızca nazik bir şekilde dudaklarınızın pul pul dökülen kısımlarını temizleyin.
  • Ağzınızın çevresini nemli tutun. Eğer dudaklarınızın kenarı kurursa rahatsız hissetmenize neden olur.
  • Mentol özlü balzamları kullanmayın. Serinlik hissi verir ancak dudaklarınızın kurumasına ve daha çok soyulmasına neden olur.


dudak-bakimi-7454.jpg


İşte güzelliğinizi korumak adına yapabilecekleriniz işlemler:

Kalıcı rujlardan uzak durmaya çalışın. Çünkü kalıcı rujların hiçbirinde nemlendirici madde bulunmaz. Bu da dudaklarınızın kuru kış günlerinde daha çabuk kurumasına ve çatlamasına neden olur. Ayrıca içerdikleri bileşenler göz önüne alındığında dudaklarınızda yer alan gözenekleri tıkayacaktır.
İçeriğinde alkol bulunan dudak ürünlerinden kullanmayın. Dudaklarınızı daha kuru hissetmenize ve soğuk havalarda oluşan çatlaklar sonrasında canınızın yanmasına neden olur. Sadece doğal içerikli ürünlerden kullanmaya dikkat edin.
Yiyecekler: Sıcak, baharatlı ve tuzlu yiyeceklerden (ay çekirdeği veya tuzlu çerezlerden) kaçının. Kırmızı et, yulaflı yiyecekler, fındık, taze meyve ve sebze gibi yiyecekler dudağınız gibi vücudunuzun çok fazla kan bulunduran noktalarının sağlıklı görünümü için yararlı olacaktır. Bu besinler A, E, K ve B vitaminleri açısından zengindir. Günlük ürünleri tercih edin. Özellikle süt, ağız bakterilerini etkisiz hale getirir.
Kötü hava: Havanın kuru ve rüzgârlı olduğu günlerde mümkünse dışarı çıkmayın. Çıkmanız gerekli ise, eşsiz güzelliğinizin parçası olan dudaklarınıza bol miktarda doğal yağ ( örneğin; Hindistan cevizi yağı veya zeytin yağı ) sürerek çıkın. Bu yağlar dudaklarınızı korumakta inanılmaz güçlü maddelerdir.
Kış boyunca çok fazla ruj veya dudak parlatıcısı kullanmamaya çalışın.
 
Geri
Üst