Sırt ağrısı nedir nasıl geçer

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Sırt ağrısı nedir nasıl geçer
sırt ağrısı nedenleri
sırt ağrısı tedavisi


Zaman zaman hepimizin karşı karşıya geldiği bir sağlık sorunudur sırt ağrıları. Peki sırt ağrılarının nedenleri nelerdir ve nasıl geçer, biliyor musunuz? O halde buyrun öğrenelim bilgi sahibi olalım Melek'lerim.


84da43fc2eef64.jpg



Sırt ağrısı nedir?
Sırt Ağrısının çok çeşitli nedenleri olabilir çeşitli hastalıklar: Akciğer hastalıkları, osteoporoz, çökme kırıkları, karaciğer hastalıkları, interkostol nevralji, iltihaplı romatizmalar, juvenil kifoz (kamburluk)…
Bu hastalıkların dışında günlük hayatta karşılaştığımız genel nedenler vardır. Stres, fıtıklar, kireçlenmeler, duruş bozuklukları, aşırı bilgisayar kullanımı yahut aynı şekilde uzun süre kalmayı gerektiren işler, omurga eğrilikleri gibi…

Sırt ağrısının sebepleri genellikle omurga çevresindeki ağrıya duyarlı yapılardan kaynaklanır, bunlar genellikle kaslar, omurgada içinde sinir bulunan diğer yapılar, diskin çevresindeki lifler, ordaki bir takım ligamentler ve kemiğin zarı ağrıya en duyarlı yapılardır. Bunun dışında sinirin beslenmesinde bir sıkıntı olursa yine bu da şiddetli ağrı sebebi olabilir.

Bizim özellikle ağrılarda dikkat ettiğimiz, başka hastalıklardan yansıyabilecek ağrılar. Bunların belirlenmesi, bir kötücül hastalığın sürecinin belirlenmesi, bir enflamasyonun belirlenmesi ve bir enflamatuar hastalığın belirlenmesidir.
 
Geri
Üst