Kadınlarda adet (regl) Gecikmesi Nedenleri

M

Misafir

Forum Okuru
Kadınlarda adet (regl) Gecikmesi Nedenleri
Kadınlarda adet Gecikmesi Nedenleri
Kadınlarda Regl Gecikmesi sebepleri


Gebeliğin belirtileri arasında en bilindik olan kimi zaman gebelik harici nedenlerden ötürü meydana gelen regl (adet) gecikmesinin nedenlerini bu konumuzda sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler.

adet-194.jpg



Kadınlarda Adet Gecikmesinin Nedenleri

*Öncelikle hipotalamus adı verilen beyin bölgesinden hipofiz bezine bir uyaran gitmeli ve burada FSH ve LH adı verilen iki hormonun uygun seviye ve oranlarda üretilmesi ve kana geçmesi gerekmektedir.
*Bu iki hormon, olgunlaşmaya elverişli yumurta hücreleri içeren yumurtalık dokusunda folikül gelişimini uyarmalı ve yumurtlama gerçekleşmelidir.
*Folikül adı verilen yapı içinde üretilen östrojen ve progesteron hormonları rahim iç tabakasında sağlıklı bir kalınlaşmaya neden olmuş olmalıdır.
*Yumurtlama gerçekleştikten sonra gebelik oluşmamış olmalı ve yumurtlama oluştuktan sonra yaklaşık 14 gün ömrü olan Sarı Cisim ("Corpus Luteum") bu süre sonunda progesteron hormonu salgısını durdurmalıdır.
*Adet döngüsünün bitimine denk gelen bu dönemde progesteron hormonu salgısının aniden düşmesi neticesinde rahim iç tabakasında gerçekleşen "dökülme" ve bununla beraber oluşan kanama rahim iç tabakasından rahim ağzına, buradan vajinaya, vajinadan da dış ortama akacak yol bulabilmelidir.
 
Geri
Üst