Hamile Kalmadan Önce Bunlara Dikkat!!!

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Hamile Kalmadan Önce Bunlara Dikkat!!!
Hamile Kalmadan Önce Bunlara Dikkat!


Anne olmaya karar verdiniz. Peki yapmanız gerekenleri biliyor musunuz?

hamile-kalmadan-once-bunlara-dikkat-3600256_4214_o-12.jpg




Anne adayı olmayı istemek, kendinize ve bebeğinize karşı sorumluluklarınızın başlaması demektir. Bazı alışkanlıklardan vazgeçme zamanı gelmiştir. Eşinizle paylaştığınız hayata bazı ekleme ve çıkarmalar yapmalısınız. İşte bunun için sizin ve eşinizin yapması gerekenleri hatırlatıyoruz.

Doğum kontrolünü bırakın

çocuk sahibi olmaya karar verdiniz. Gerekli olan ilk şey, doğum kontrol yönteminizi bırakmanız. İster doğum kontrol hapı kullanın, ister spiraliniz olsun ya da eşiniz korunsun, ilk olarak bunları sonlandırmanız gerekir. Daha sonrasında natürel menstural döngünüzü anlayacak ve yumurtlama zamanınızı iyice belirleyeceksiniz. Hormon seviyenizdeki dalgalanmalar için doktorunuzla görüşmeniz gerekebilir.

Partilere biraz ara verin

Parti deyince aklımıza hemen sigara ve alkol gelir. Bu zararlı alışkanlıkları bitirmeniz için partileri azaltmak iyi bir fikir olacaktır. çocuk sahibi olmaya karar veren çiftlerin bu alışkanlıkları bırakmaları gerekir. çok alkol almıyorsanız haftanın bir günü en fazla 1-2 bardak şarap içerek de devam edebilirsiniz. Sisteminize zarar vermeyecek derecede alınan hafif alkolün zararı olmadığı biliniyor.

Kafeine ara verin

Kahve vazgeçemediklerinizdense eğer, bunu günde 100 miligrama indirmeniz gerekiyor. Fazla kahve tüketiminin düşüklere neden olduğu biliniyor. Kafein içeren kolalı içecekleri ve enerji içeceklerini de bırakmanız, genel sağlığınız ve vücuttaki demir oranınızın artması açısından önem taşıyor.

Kilonuzu kontrol altına alın

Eğer birkaç kilo fazlanız olduğunu düşünüyorsanız spor destekli diyet yapabilirsiniz. Ama bu 10-15 kilo demek olmamalıdır. Hamilelik öncesi uygulanan katı diyetler vücut dengesini metabolizmayı ve vücut döngüsünü bozabilir. Kilonuzu kontrol altında tutmak, hamilelik boyunca alacağınız kilolarınızın da kontrol altında olması ve sağlıklı hamilelik geçirebileceğiniz demektir.

Para biriktirmeye başlayın

çocuk demek eksta masraf demektir. Bunun için iyi bir bütçe yapıp çocuğunuzun geleceğini de düşünün. Okul masrafları için şimdiden bütçenizde ufak ufak yatırımlar yapın. Doğum masrafları ile artan giderler için temkinli olup biraz birikim yapmakta fayda var.

Vitamin almaya başlayın

Hamile olmaya karar verdikten sonra alacağınız multivitaminler ve folik asit, bebeğinizin beyin gelişimini destekleyecek ve sağlıklı hamilelik geçirmenizi sağlayacaktır. B vitamin komplekslerinden almanın düşük tehlikelerini azalttığını unutmamak gerekir. Her gün vitamin almayı alışkanlık haline getirin.

Uykunuza dikkat edin

Düzenli ve sağlıklı uyku, hamile kalmanızı kolaylaştıracaktır. Uzman doktorlar, anne adaylarının yedikleri ve içtiklerinin yanında uykularına da dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor. Bebeğiniz doğduktan sonra uykusuz geçecek gecelerinizi düşünerek düzenli olarak uyumaya çalışın.

Stresinizi azaltın

Stres her şeyde olduğu gibi hamile kalmak isteyen anne adaylarını da olumsuz etkiliyor. Stresinizi azaltabilecek etkinliklere katılın, yoga yapın ve stres azaltan bitki çaylarından için. Unutmayın, stresiniz azaldıkça hamile kalma şansınız çoğalacaktır.

Yaşayacağınız yeri seçin

Şu an sadece bir çiftsiniz. Tam bir aile olacağınız için daha büyük bir evde yaşamak isteyebilirsiniz. Lokasyonu çocuklar için daha uygun, daha geniş bir ev aramak için son dakikaları beklemeyin. Bebek doğduktan sonra gelen giden misafirleriniz de çoğalacağından uygun büyüklükte ve istediğiniz lokasyondaki eve taşınma planlarınızı yapın.

Hamilelik ve bebekler hakkında araştırma yapın

Hiçbir hamilelik ve hiçbir çocuk birbirine benzemediği halde yaşayabileceğiniz zorlukları, bebekler hakkındaki genel bilgileri, hamilelikte yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler hakkında araştırma yapın ve bilgi sahibi olun.

Dişlerinizi ihmal etmeyin

Hamile kalmadan önce mutlaka diş doktorunuzu ziyaret edin. Dişlerdeki çürükler, dişeti problemleri düşüklere ve sağlıksız Bebek dünyaya getirmeye neden oluyor. Diş bakımınızı yaptırın ve dişlerinizi tedavi ettirin. Hamilelik boyunca da dişlerinizi düzenli fırçalamayı ihmal etmeyin. Böylece rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirmeye hazırsınız demektir.

Hamilelik öncesi kız arkadaşlarla tatil

Hamile kalmadan öncede morale ihtiyacınız olacaktır. Stres hormonlarının fazla çalışmasını önleyen eğlenceli bir tatil iyi gelecektir. Arkadaş desteğini hissedecek, anılarınıza güzel anlar katma fırsatı sunacaktır. Anne olmadan önce kız arkadaşlarınızla yapacağınız tatil inanın size çok iyi gelecektir.

Saç boyalarına son verin

Uzmanlar özellikle hamileliğin ilk üç ayında saçlara kimyasal boya yaptırmanın zararlı olabileceğini belirtiyor. Bu yüzden hamilelik öncesi kendi saç renginize dönmeniz renk alacasını önleyecek ve sizi ekstra bakımdan kurtaracaktır.

Alışveriş yapmayı bırakın

Hamile kalmaya karar verdiyseniz yeni elbiseler ve kıyafetler satın almaya son verin. önünüzdeki zamanlarda karnınız büyüyeceğinden alacağınız kıyafetler işe yaramayacaktır. Bunun yerine hamile kıyafetlerini inceleyin ve ilerleyen zamanlarda bunlardan alacağınızı düşünün. Elinizdeki giysilerinizi değerlendirin ve boşuna para harcamayın.

Duygularınızı eşinizle paylaşın

Anne-baba adayı olarak eşinizle bu konuyla ilgili korkularınızı, düşüncelerinizi, fikirlerinizi ve duygularınızı tüm açıklığıyla paylaşın. Eşinizinde tam bir aile olmayla ilgili düşüncelerini öğrenin. Bir takım kararlar almak için ortak görüşe ihtiyaç vardır ve bu da konuşarak olur. önceliklerinizi ve alınması gereken kararları ortak alın.
 
Geri
Üst