Kirazlarla Süslenmiş Jöleli Pasta Tarifi İster misiniz ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Kirazlarla Süslenmiş Jöleli Pasta Tarifi İster misiniz ?
Bu konu; kirazlı jöleli pasta tarifi hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, aslında zamanı geçti ama biz dondurulmuşunu da kullanabileceğinizi düşünerek sizlere kirazlı bir pasta tarifi vermek istedik. Aslında tam bir yaz ikramı olan kirazlı jöleli pasta için, yazdan alıp deppfreezde sakladığınız fresh vişneleri de kullanabilir, kış ortasında yaptığınız bu ikramla misafirlerinizden takdir toplayabilirsiniz. Kirazın hafif mayhoş tadının kremayla dengelendiği , üzerinde ki jöleyle gözlere hitap eden bu harika pasta tarifini sizlerle paylaşıyoruz...




kirazli_joleli_pasta-1d2.jpg




Kirazlı Jöleli Pasta Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

vanilyalı krema için:
2 paket vanilyalı creme ole
1 kutu hazır krema
2 çay bardağı süt
2 paket krem şanti
3 çay bardağı su
1 paket vanilya

çilekli krema için:
2 paket çilekli creme ole
1 kutu hazır krema
2 çay bardağı süt
2 paket çilekli krem şanti
3 çay bardağı su
1 paket vanilya

Islatmak için:
1 su bardağı vişne suyu

Arası ve üzerini süslemek için:
2 kavanoz “kiraz şekerlemesi”
çilekli jöle
hindistan cevizi


Kirazlı Jöleli Pasta Yapılışı: Pandispanya için 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri yüksek devirde şeker eriyene kadar çırpın. Nişastayı sütün içinde eritip, vanilya ile birlikte yumurtalı karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un ve kabartma tozunu ilave ederek kenarlarını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cmlik kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. (kürdan testi yapmayı unutmayın, pişme süresi her fırına göre farklı olabilir.)

Vanilyalı krema için 2 paket creme oleyi bir kaba boşaltıp üzerine 2 çay bardağı süt ve 1 kutu hazır kremayı ekleyin. Karışım yoğun bir krema kıvamında olana kadar yüksek devirde çırpın. Başka bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 3 çay bardağı soğuk su ve bir paket vanilya ilavesiyle koyulaşana kadar çırpın. Creme oleli karışımı krem şantili karışıma ekleyip pürüzsüz ve yoğun bir krema haline gelene kadar çırpmayı sürdürün. Kıvamının daha yoğun olmasını isterseniz bu aşamada krema sertleştirici, daha akışkan olmasını isterseniz bir miktar soğuk süt ekleyebilirsiniz. Kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin.

Çilekli kremayı da aynı yöntemle hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Pandispanyaları enine ikişer parçaya ayırarak 4 kat elde edin. Bir parçasını pasta standına ya da servis yapacağınız tabağa yerleştirip vişne suyuyla yeteri kadar ıslatın. Üzerine çilekli kremadan bolca sürdükten sonra birkaç kiraz şekerlemesi tanesi serpiştirin. Hindistan cevizi de serptikten sonra bir kat daha krema sürüp ikinci pandispanya parçasını üzerine kapatın. Aynı işlemleri son parçaya kadar tekrarlayın. Pastanın katlarına bir vanilyalı, bir çilekli krema kullanıyoruz.

Pastanın en üstüne kalan vanilyalı kremadan bolca sürüp varsa pasta kaplama spatulası ya da bir çatal yardımıyla desen verin. Pastanın kenarlarını ise kalan çilekli krema ile düzgünce kapladıktan sonra bu şekilde pastayı buzdolabına kaldırın.

1 paket çilekli jöleyi tarifine göre hazırlayıp bir kalıba dökün, içine kiraz şekerlemelerini ekleyin ve bu şekilde buzlukta jöle kıvamı alana kadar soğutun. Jöle sertleşince kaşıkla karıştırıp jöleli kiraz şekerlemelerini pastanın süslemesinde kullanın. Üzerine hindistan cevizi serpiştirip en az 4 saat, en iyisi bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.
 
Geri
Üst