Filozof Thales Hayatı ve Biyografik Bilgileri

T

TİTAN

Forum Okuru
Filozof Thales Hayatı ve Biyografik Bilgileri
Thales Kimdir

Thales Kimdir Kısaca Hayatı




Sevgili melekler, Kim Kimdir bölümümüzde bu kez Anadolu'da yaşamış bir filozof olan Thales kimdir bilgiler vermek istiyoruz sizlere...




thales-323.gif




Miletli Thales MÖ 624 – ö. MÖ 546), Sokrates öncesi dönemde yaşamış olan Anadolulu bir filozoftur. İlk filozoflardan olduğu için felsefenin ve bilimin öncüsü olarak adlandırılır. Eski Yunan'ın Yedi Bilgelerinin ilkidir. Ticaretle uğraşmış ve bu nedenle Mısır'da bulunmuştur. Elimize ulaşmış hiçbir metni yoktur. Yaşadığı döneme ait kaynaklarda da adına rastlanamaz ancak hakkındaki bilgiler Herodot ve Diogenes Laertios gibi antik yazarlardan edinilir. Bertrand Russell'e göre Felsefe Thales'le başlamıştır.

Thales’den, önce Yunanlılar doğayı ve dünyanın temel maddesini; mitoloji, Tanrılar ve kahramanlarla açıklıyorlardı. Yeryüzündeki doğa olayları,depremler, rüzgar, vb tanrılarla bağdaştırılıyordu.

Herodot'a ve Eudemos'a göre 28 Mayıs MÖ 585'te gerçekleştiği kabul edilen Güneş tutulmasını önceden hesaplayıp haber vermiştir. Astronomi ile uğraşan ve gün dönümlerini önceden hesaplayan biri olarak ilk astronom olmuştur.
 
Geri
Üst