İstanbulûn 10 ikon magazası

Moss

Üye
Üye
İstanbulûn 10 ikon magazası
ikon beyoğlu dükkan creative tünel nişantaşı bebek mağazaları midnight express butik atıl kutoğlu butik
Bunlar öyle mağazalar ki, alışveriş yapmasanız bile içeri girip havasını solumak, ürünlere ve dekorasyona göz atmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Bazı mağazalar özeldir. Farklıdır. Sadece içinde satılan ürünler değil, mağazanın kendisi de kalitesi, tarzı ve havasıyla her yerde bulamayacağınız türdendir. Alışveriş yapmasanız bile burada kendinizi iyi hissedersiniz. Onlar birer 'ikon'dur. Moda ve tasarım açısından giderek zenginleşen İstanbul'da da var artık bu ikon mağazalardan. Kimi şehrin en havalı semtlerinde, kimi de alışverişin en eski ve en geleneksel adresi Kapalıçarşı'da. Hemen gidin keşfedin!
Bunlar öyle mağazalar ki, alışveriş yapmasanız bile içeri girip havasını solumak, ürünlere ve dekorasyona göz atmak kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Atmosferi, ürün kalitesi ve çeşitliğiyle ikon olmayı hak ediyorlar. Atladığımız adresler varsa affola...


1. Abdulla Fes
Yöresel dokumalar, havlular, peştamallar, yatak örtüleri, saf zeytinyağları, sabunlar... Hepsi, Kapalıçarşı'nın eski ve küçük dükkanlarının yanında modern yüzüyle dikkat çeken Abdulla mağazasında. Burada satılan her şey yüzde 100 yerli. Doğu-Batı sentezini yansıtan Abdulla, 1997'de açıldı. Sahibi Metin Tosun, ilk önce Fes Kahve'yi açıp, yanındaki mağazada da sabun, zeytinyağı, havlu satmaya başladı. Ve tabii hemen fark edildi. Abdulla Fes, sadece turistlerin değil Türklerin de rağbet ettiği bir adres. Çünkü kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak çok şey var burada. Zaten Monocle dergisinin 'dünyanın 10 ikon mağazası' listesine de girdi, üstelik ilk beşte. Alışverişten yorulunca, dünyaca ünlü tasarımcıların koleksiyonlarından seçilmiş masa ve sandalyelerin olduğu Fes Kahve'de yine tasarım bardaklarda çayınızı yudumlayabilirsiniz. Abdulla ve Fes'in Kapalıçarşı dışında Nuruosmaniye'de de şubesi var.
Halıcılar Cad. No: 53 Kapalıçarşı Tel: (0212) 522 30 70
Ali Baba Türbe Sk. No: 25/27 Nuruosmaniye Tel: (0212) 527 36 84


2. Özlem Süer House Deluxe
Moda tasarımcısı Özlem Süer'in Nişantaşı'ndaki Özlem Süer House Deluxe adlı mağazası, gerek tarihi binada oluşu gerekse bahçesi ve tasarımcının koleksiyonlarıyla çok keyifli bir mekan. Süer'in mağazasını ziyaret etmek için bir başka neden de, hazır giyim koleksiyonunda sunduğu yüzde 70 indirim fırsatı. Zamansız parçaları uygun fiyata alabilir, üstüne de burada bir keyif kahvesi içebilirsiniz.
Büyükçiftlik Sk. No:12 Nişantaşı
Tel: (0212) 240 57 38


3. Ümit Ünal Doors
Modacı Ümit Ünal'ın Tünel'deki mağazası 'ümitünal doors' da kendinizi iyi hissedeceğiniz bir başka adres. Atölyesinin girişinde mağaza açan Ünal, burada yeni sezon koleksiyonunun yanı sıra 'eski'lerini de sergiliyor. Ayrıca başka modacıların tasarımlarına da ev sahipliği yapıyor.
Asmalımescit Mah. Ensiz Sk. 1B, Tünel - Beyoğlu
Tel: (0212) 245 78 86


4. Midnight Express
Moda tasarımcısı Banu Bora ve mimar Tayfun Mumcu'nun yarattığı Midnight Express, ilk önce Beyoğlu'ndaki Mısır Apartmanı'nda açıldı. İsmini Midnight Express filminden alan butikte, Türk tasarımcıların koleksiyonları ve Kapalıçarşı'daki zanaatkârların elinden çıkan ürünler satılıyor. Midnight Express'in Bebek ve Nişantaşı şubeleri de sürprizlerle dolu. Bu mağaza, tam bir 'yaşam stili' adresi. Banu Bora'nın koleksiyonu, Tayfun Mumcu'nun mobilyaları, Midnight Express etiketli giysi, aksesuvar, ev aksesuvarı ve hediyelik eşya koleksiyonları, Bora Aksu ve Ümit Ünal koleksiyonlarından seçmeler, Apriati marka mücevherler, Johnny Farah çantalar ve küçük deri aksesuvarlar, Yazbukey takı ve aksesuvarlar... Hepsi burada!
Kadırgalar Cad. Açık Hava Apt. No: 8/3 Maçka
Tel: (0212) 231 26 28


5. Muji
Japon markası Muji, karmaşıklık yerine basitliği, gösteriş karşısında doğallığı, tüketim ve tasarım adına yapılan savurganlık yerine boşa enerji ve malzeme harcamamayı, marka yerine nesnenin kendisini, sürekli kendinden bahsetmektense dinlemeyi tercih ediyor. "Ne iyi düşünmüşler" detirten bir marka. Nişantaşı'ndaki mağazasında sürprizler sonsuz. En iyi malzemelerle üretilmiş basit, kaliteli, çevreye duyarlı ve işlevsel ürünler başınızı döndürüyor. Ama bir uyarımız var: Vaktinizin bol olduğu zamanda gidip yalın objeleri uzun uzun inceleyin, o sadelik hissini yakalayın.
Akkavak Sk. No: 13 A
Tel: (0212) 343 91 80


6. Blender
Beymen'in, mağazalarındaki jean bölümünden ilham alarak açtığı Blender, konseptiyle özellikle gençler arasında çok tutuluyor. Dünyaca ünlü spor giyim markalarının koleksiyonlarını birarada bulunduran Blender'da, kıyafet ve aksesuvar dışında moda kitapları, CD'ler, oyuncaklar, fotoğraf makineleri ve bisiklet de satılıyor. Beş katlı mağazada herşey yap-boz gibi; mobil üniteler, paravanlar her sezon başka bir yerde, katta karşınıza çıkabiliyor. Mağazanın en büyük sürprizi, içindeki Dükkan Kasabı. Burada hem öğle yemeği yiyebiliyor, hem de et alışverişi yapabiliyorsunuz.
Karakol Sk. No: 10 Nişantaşı
Tel: (0212) 373 48 80


7. Galeri Haaz
Kendini 'Avrupa ve Ortadoğu'nun dizayn üssü olarak tanımlayan Galeri Haaz, haksız da sayılmaz. Türkiye'de tasarımın geldiği en son noktayı objeler ve mobilyalarla sunan galeri, aynı zamanda bu alanla ilgili bir diyalog merkezi. Endüstriyel tasarım ve enstalasyonların yer aldığı, geleceğe dair ipuçlarını görebileceğiniz mekan, ismi gibi 'haz' kaynağı. Maxim Velcovsky, Tord Boontje, Alvar Aalto, Massimo Morozzi, Fernando&Humberto Campana, Frencesco Binfaré, Jamie Hayón, Tejo Remy, Jurgen Bey, Tom Dixon gibi birçok ünlü tasarımcının ürünlerini, Haaz'ın Address İstanbul'daki yeni yerinde görebilirsiniz.
Halide Edip Adıvar Bulvarı Çiftecevizlerderesi Sk. No: 4 Kat: 2 Şişli
Tel: (0212) 210 45 63


8. Atıl Kutoğlu Butik
Koleksiyonlarıyla uluslararası moda platformunda önemli yer edinen Atıl Kutoğlu'nun tasarımları, artık Nişantaşı'ndaki kendi monobrand???? mağazasında satılıyor. Kutoğlu, atölyesinin bulunduğu Viyana'dan ve 2000 yılından beri katıldığı New York Moda Haftası'ndan dünyaya tanıttığı çalışmalarında, Türk ve Osmanlı kültürüyle modern ve geometrik çizgileri, 'yalın lüks'ü buluşturuyor. Nişantaşı'ndaki 160 metrekarelik mağazasının dekorasyonu, ünlü Italyan mimar Claudio Nardi tarafından yapılmış. Daha önce Dolce & Gabbana, Valentino, Luisa via Roma, Malo gibi markalarla konsept çalışmalar yapan mimar, bu butikte de yeteneğini "konuşturmuş."
Bostan Sk. No: 9 Nişantaşı Tel: (0212) 259 34 60


9. Haremlique
Kumaş ve yün üreticisi bir ailenin kızı olan Caroline Koç ile ortağı Banu Yentür'ün yarattığı ev tekstil markası Haremlique'de, yatak odaları ve banyolar için çok kaliteli ürünler var. Evine düşkün herkesin ilgisini çekecek mağazada, her şey 'Made in Turkey.' Haremlique'in iki temel ürünü; havlu ve çarşaf. Bunun dışında yatak örtülsü, kaşmir yastık, battaniye, mum ve zeytinyağından üretilen sabunlar var. Ayrıca oda spreyi olarak da kullanılan ütü suyu ve Türk kahvesi de satılıyor.
Şair Nedim Bey Cad. No: 11 Akaretler
Tel: (0212) 236 38 43


10. Yıldırım Mayruk
Haute couture tasarımlarıyla tanınan Yıldırım Mayruk, Türkiye'nin önemli ve ünlü modacılarından. Klasik çizgileri çok seven ve aksesuvarla bunu tamamlayan Mayruk, Osmanlı tarihinden, geleneklerinden esinleniyor. Günün çizgilerini başarıyla yakalayan modacı, geleneksel ile moderni harmanlıyor. Gümüşsuyu'ndaki butiğinde de bu tarzı hissediyorsunuz zaten. Rahat ve huzurlu alışveriş keyfi sunan mağazaya girmek için Mayruk'a sipariş vermeniz şart değil. Burada, ihtiyacı olan sanatçılara ait ressamların tabloları???? ve tamamı el işi tasarımlar da satılıyor.
İnönü Caddesi Mithatpaşa Apt. No: 48/A Gümüşsuyu
Tel: (0212) 243 38 38
 
Gerçekten de Muji'ye girdiğim zaman kendimi çok huzurlu hissediyorum. O sadelik insanı rahatlatıyo, yormuyo. oyuncaktan tütsüye kadar buram buram kalite ve kullanışlılıkla yayılan "marka" demeden nasıl adlandırabileceğimi bilmediğim yer. Nişantaşı'nda ve Bağdat caddesinde kocaman iki mağazaları var. sürekli bir şeylerde indirim oluyo her gittiğimde yeni ürünler gelmiş oluyor. Muji kartıyla da alışverişlerden puan toplanabiliyo. seviyorum ya.. :)
 
Geri
Üst