Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nedenleri

M

Misafir

Forum Okuru
Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nedenleri
Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Nedenleri
Kadınlarda Erkek Tipi Saç Dökülmesi Hakkında Bilgi


Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda kadınlarda görülen erkek tipi saç dökülmesi sorununu konu alıyor ve bu sorunun nedenlerini ve tedsav iyöntemlerinide bilgilendiriyoruz.
alopesi_areta-378.jpg

Androgenetik alopesi erkekte hastalık değildir; ancak kadında büyük bir psikolojik stres oluşturması ayrıca dahili hastalıkların göstergesi olabilmesi açısından önemli bir sorundur.

Erkek Tipi Saç Dökülmesi genetik yatkınlığı olan kadınlarda normal düzeylerdeki veya yüksek düzeylerdeki testosteron nedeniyle ortaya çıkabilir. Esasen kadınlarda testosteron düzeyleri oldukça düşüktür.

Hem kadında hemde erkekte androgenetik olarak bildiğimiz hormonlar bulunmaktadır. Bu hormonlar testesteron androstenodion ve dehidroepitestesteron olarak bilinmektedir. Erkek tipi saç dökülmesinde genetik faktörlerde söz konusudur. Hormonların ve genetik faktörlerin etkili olduğu dökülmeler, tıp dilinde androgenetik alopesi olarakta tanımlanmaktadır. Bu hormonlar erkeklerde ön saç çizgisinden tepeye kadar olan üst bölümde saç dökülmelerine neden olur, iki kulak üstü ve ense bölgesindeki saç köklerini etkilememektedir. Bu nedenle; saç kaybına ugramış erkeklerde üst ve tepe bölgesinde saçlar dökülme gösterirken, ense bölgesinde saçların güçlü olarak var oldukarını görmekteyiz. Saç ekimi yapılırken bu yüzden donör saha olarak ense bölgesi tercih edilmektedir. Ensede bulunan saç köklerinin başka bir özelliğide hormonların etkisi altında olmadığından saç kökleri ömür boyu dökülme özelliği göstermez. Bu da şu demektir : ekilen saçlar asla dökülmezler.
 
Geri
Üst