Bilgisayar Klavyesinde Alt Satıra Geçiş Nasıl Oluyor ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Bilgisayar Klavyesinde Alt Satıra Geçiş Nasıl Oluyor ?

Klavyede Alt Satıra Geçiş

Klavye Alt Satıra Nasıl Geçer



Sevgili melekler, bilgisayar kullanımı ile ilgili tüm pratik bilgileri vermeye devam ediyor ve en son paylaştığımız bilgisayarda başlat menüsünün yerini değiştirme başlıklı konumuzun ardından bu kez Klavyede Alt Satıra Geçiş hakkında sizlere bilgiler vemek istiyoruz...
klavye-369.jpg


Klavye, üzerinde harf, rakam, özel karakterler ve özel fonksiyon tuşlarının bulunduğu bir bilgisayar giriş birimidir. Bilgisayar temelde klavye aracılığıyla yönlendirilir ve kumanda edilir.

Klavyede Alt Satıra Nasıl Geçilir

Enter tuşu Bilgisayara bir işi yapmasını söylemek, bir komutu çalıştırmak için kullanılır. Kelime işlemcilerde ise yeni bir paragrafa alt satıra geçmeyi sağlar.
 
Hahaha Enter a basarsanız alt bölüme geçersiniz ama bakın bu whatsup ya da skype de işe yaramaz onun için shift tuşuna basık tutarak entera basmak gerekiyor
 
Yani Evet özellikle Whatsup olayında alt satıra geçmek için geçiniz diyebiliyoz evet aynen öyle bilgisayarda da shift+enter tuşuna basarsanız misal skypee üzerinden vs konuşurken alt satıra geçip onu yazıp öyle gönderebiliyorsunuz zaten normal olarak bilgisayarda da enter tuşu ile alt satıra geçiyoz ama heralde bunu cep telefonları için sormuşlardır en azından ben öyle düşünüyorum :)
 
Geri
Üst