1001 Belgesel Film Festivali başlıyor

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
1001 Belgesel Film Festivali başlıyor
Türkiye’nin tek belgesel film festivali olan Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali bu yıl 10. yaşını kutluyor. 3 - 7 Ekim arasında düzenlenecek olan festival, bu akşam yapılacak açılış töreninde Bahriye Kabadayı’nın yönettiği “Devrimci Gençlik Köprüsü” adlı belgeselin gösterimiyle başlayacak.


85 eser gösterilecek

Bu yılki ana teması 'hatırlamak’ olan festival, İtalyan Kültür Merkezi, Beyoğlu Sineması, Atatürk Kültür Merkezi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ve Yeni Melek salonlarında yerli ve yabancı 85 belgeseli izleyiciyle buluşturacak. Program bölümleri Hatırlamak, Kültürler ve Renkler, Hiç Umut Yok mu?, Herkesin Bir Öyküsü Var, Kişisel Bakış, Dünya Hali, Avrupalılar ve Bir Belgesel Okulu başlıkları altında toplandı. 10. festivalin bu yılki bir yeniliği de festival atmosferini 'sokağa’ taşıyacak olması. Beyoğlu’nda Gazeteci Erol Dernek, Ayhan Işık ve Fuat Uzunay sokakları festival alanı olarak donatılacak ve belgesel sinema etkinlikleriyle canlanacak.

Bu etkinlikler arasında, sokak partileri ve Belgesel Sinemacılar Birliği üyelerinin filmlerinden seçtikleri karelerden oluşan “10 Yılın Kareleri” adlı fotoğraf sergisi bulunuyor.
 
Geri
Üst