2009 modası kısa saç

M

Misafir

Forum Okuru
2009 modası kısa saç
2009 kısa saç 2009 kısa saç modası kesimleri kesimi kesim trendleri
Yazın trendleri arasında kısa modern kesimlerin yeri ayrı. Başka hiçbir model kısa saç kesimi kadar her tip yüzde modern bir görünüm yaratmıyor.
Çünkü kısa saçı keserken kuaförün, optik olarak öne çı*karmak istediği ya da saklamak istediği yüz bölgeleriyle ra*hatlıkla oynayabilme şansı var. Ayrıca kısa saç kesiminde yer alan model seçeneği inanılmaz derecede fazla. İşte, kısa saçlar hakkında bilmek istediğiniz her şey.

Bugün klasik, yarın dağınık
Saçların şekli ruh halimize göre farklılıklar gösteriyor. Üs*telik kısa saçlarda istediğiniz stilin etkisi diğer saç modellerin*den çok daha fazla ortaya çıkıyor. İster jöleyle sıkıca arkaya tarayın, kremle dağıtın ya da köpükle ve spreyle şekil verin… Yıllarca uzun saç kullanıp daha sonra kestiren kadınların kendilerini kısa kesimli saçlarıyla daha bilinçli ve şık hisset*tikleri bilinen bir gerçek.
Trendlerin takipçisi
Kesimlerde birkaç küçük değişiklik, örneğin kaküllerde, işte yeni saç trendine ayak uydurdunuz bile… Bir sonraki kuaför randevunuzda saçınızın üst kısmında birkaç tutamı U2un bırakın, saçlarınız trendy perçemler olarak yüzünüze düşecektir. Aynca bu yazın saç trendleri arasında uçlarının rengi açılmış dağınık kesimler yer alıyor.
Trendlerin takipçisi
Kesimlerde birkaç küçük değişiklik, örneğin kaküllerde, işte yeni saç trendine ayak uydurdunuz bile… Bir sonraki kuaför randevunuzda saçınızın üst kısmında birkaç tutamı U2un bırakın, saçlarınız trendy perçemler olarak yüzünüze düşecektir. Aynca bu yazın saç trendleri arasında uçlarının rengi açılmış dağınık kesimler yer alıyor.
İnce telli saçlarda dolgun etki
Aşağı yukarı kulak hizasındaki basamaklı kesimler saçla*ra hacim verir. Bol kat verilmiş saçlar ise olduğundan çok daha zayıf görünür. Eğer ince telli ya da seyrek saçlara sa*hipseniz saçınızın aynı uzunlukta olduğu modelleri tercih et*melisiniz. Köpük ya da spreyle güçlendirilmiş saçlar aynı za*manda dolgun bir görünüm de kazandırır.
Hasar görmüş saçlara form kazandırmak
Dağınık kısa kesimli bir saç ya da katlı modern kesimler, uçları incelmiş ve hasar görmüş saçlara yeniden form kazan*dırır. Doğal buklelerde ise proporsiyonların uyumlu olması gerekir. Bu tarz saçlarda en iyisi ense kısmı uzun, uçlara doğru giderek incelen saç modelleridir.
Riske girmeden renk değiştirebilirsiniz
Sikça yapılan denemeler kısa saçlarda uzunlara oranla çok daha kolay gerçekleşir. Üstelik beğenilmediğinde geri dönüşü de zor değildir. Düz formlu kesimlerde de platin sa*rı, mavi-siyah ya da bakır kırmızısı gibi sıradışı renkleri de uygulamak kolay olur.
Yüz şekilleri kesim için çok önemli
Sahip olduğunuz yüz formu aslında uygulamak istediği*niz her saç şekli için önem taşıyor. Saçlarınızı yıkadıktan sonra aynanın karşısında ortadan ayırarak dümdüz bir şekil*de tarayın. Ellerinizle yüzünüzü iki yandan yumuşakça kav*rayarak saç uçlarına kadar inin. Şimdi yüzünüzün yuvarlak mı, köşeli mi, üçgen mi ya da oval mi olduğunu göreceksi*niz.
Dominant bir burun, çift çene ya da ince bir boyun gibi özelliklerden birine sahipseniz, yumuşak geçişli kesimler, hatları sertçe ortaya çıkaran kısa kesimlerden daha uygun olacaktır yüzünüze. Kate Moss’un oval yüzüne her türlü kısa kesim gider. Alın bölgesi, yanaklar, çene ve boyun da her türlü saç boyunu hoş gösterir. Aynı şey oval bir yüze sahip olan Sharon Stone için de geçerli. Bu yüzden alnı açıkta bırakan kesimler tercih ediyor. Üçgen bir yüz formuna sahip olan Rene Zellweger için de daha önce kullandığı bukleli saçlar uygun sayılmazdı. Yüzüne çene hizasını dolduran ve alın bölgesinden dökülen birkaç tutam saçla yuvarlak bir görünüm kazandırabileceğini keşfeden oyuncu, buna yakın bir kesim denedi.
 
Geri
Üst