2011 Yılı Babalara Doğum İzniyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

T

TİTAN

Forum Okuru
2011 Yılı Babalara Doğum İzniyle İlgili Bilinmesi Gerekenler
2011 babalara doğum izni olacak mı süresi ne kadar olacak izin verilecek mi prosedür işleyişi ile ilgili bilgiler burada melekler
Bayan devlet memurlarını ilgilendiren doğum borçlanmasından kimler yararlanabilir adlı konuya daha önce forumumuzda yer vermiş ve gerekli bilgilendirmeyi yapmıştık.Şimdi de 2011 babalara verilecek doğum izniyle ilgili son durum nedir bundan bahsetmek istiyoruz melekler :)


baba-55.jpg



MADDE 106- 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

B) Memura, eşinin doğum yapması hâlinde, isteği üzerine on gün babalık izni; kendisinin veya çocuğunun evlenmesi ya da eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba ve kardeşinin ölümü hâllerinde isteği üzerine yedi gün izin verilir.

Yalnız,işçi olan babalara 4857 sayılı İş Kanunu eşi doğum yapınca izin hakkı tanınmamıştır. Ancak, işveren isterse işçisine dilediği kadar izin verebilir veya işyeri iç yönetmeliklerinde bu izin düzenlenmiş ise babalık izin verebilir. İşveren verdiği izin süresi kadar da ücret ödemek zorunda değildir. Memur olan babalara ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince (md-104) “ Memura, eşinin doğum yapması halinde, isteği üzerine on gün babalık izni” verilmekte olup 10 gün izin boyunca da memura ücreti tam olarak ödenir.
 
Geri
Üst