2012 Aslan

  • Konbuyu başlatan pembemor
  • Başlangıç tarihi
P

pembemor

Forum Okuru
2012 Aslan
Aslan Ateş + Sabit (23 Temmuz – 23 Ağustos)

2012’ye genel bakış
2012’de iş ve ev hayatınızı güçlü bir şekilde yenileyecek, böylece yeni ufuklara açılabileceğiniz dikkat çekici transitler var. Son bir yıldır hayata bakış açınız ani ve beklenmedik şekilde değişmekte. Koç burcundaki Uranüs sayesinde şimdiye kadar tanışık olmadığınız kişilerin, yabancıların bu değişime yardımcı olmaya başladığını, size çok farklı fikirler ve ümitler getirdiğini söyleyebiliriz. Gündeminize gelen konular ilişkilerinizi ve olaylara bakış açınızı köklü biçimde değiştirmekte. Eğer uzaklarla, yabancılarla ilişki içindeyseniz, bu dönemde sizi özgürleştiren, düşüncelerinize heyecan getiren güzel sürprizler olabileceğini söyleyebiliriz. Özellikle 23-31 Temmuz arasında doğmuş olan Aslan’lar Uranüs’ün uyandırıcı ve özgürleştirici etkisi son derece olumlu yönde kullanabilecekler. Uranüs bizi ani şekilde aydınlatan, gerçekleri gösteren, özgürleşmemizi sağlayan güçtür. Hayatınıza katılan yeni kişiler size getireceği heyecan ve hevesle şimdiye kadar denenmemiş şeyler yapabileceğinizi anlatıyor.
Fırsatları, genişlemeyi, öğrenmeye anlatan Jüpiter de yıl boyunca farklı imkanlar getirmekte. 11 Haziran’a kadar Boğa burcunda kalacak olan Jüpiter, bu süre içerisinde mesleki hedeflerinizde güçlü kişilerden destek bulabileceğinizi açıklamakta. Parasal beklentilerinizin de olumlu yönde gerçekleşebileceği bir dönemdesiniz. Bu dönemde yeni bir işte öne çıkmak ya da kararlı çalışmalarınızın doğrultusunda ödüllendirilmek, daha fazla tanınmak imkanına sahipsiniz. Size daha yüksek bir unvan sağlayabilecek olanaklar için kararlılık göstermeye devam edin. Özellikle Mart ortasında sizi destekleyebilecek fırsatlar yakalayabilirsiniz. 11 Haziran’da İkizler burcuna ilerleyecek olan Jüpiter bu kez umutlarınızı, gelecek beklentilerinizi daha çok parlatacak. Bu nedenle yılın ikinci yarısında hayata bakış açınızı olumlu yönde değiştirebilecek koşullar içerisinde olabilirsiniz. Aynı zamanda Jüpiter sosyal hayatınıza, eğitim ve yabancılarla ilgili konulara yeni açılımlar getirecek. Bu dönemde arkadaşlıklar daha keyifli ve canlandırıcı olabilir. İş hayatında yabancılarla ilgili konular, takım çalışmaları ve sizi özellikle eğitsel alanda geliştirebilecek olanaklar olduğunu görebilirsiniz. Ancak Haziran ayının son günlerinde daha gerçekçi bir bakış açısına sahip olmanız büyük önem taşımakta.
2012 yılında Satürn 5 Ekim’de Akrep burcuna ilerleyecek ve bu transit büyük değişikliklerin işaretçisi olacak. 5 Ekim’e kadar olan dönemde, 2010 Temmuz’undan bu yana devam eden temalar hala aktif durumda. Şu anda içinde bulunduğunuz dönemde gerek iş hayatında, gerekse özel ilişkilerinizde daha dikkatli, diplomatik ve dengeli davranmayı öğrenme sürecindesiniz. Satürn düşüncelerinizde sizi sorumlu kılan, eğitsel konularda disipline eden deneyimler sunmakta. Özellikle yükselen burcunuz Aslan ise eğitim alanında olanlar, düşüncelerini somut konulara odaklayanlar açısından öğrenilmesi gereken pek çok ders söz konusu. Satürn düşüncelerinizi daha gerçekçi kılmanın yanında, yakın çevrenizdekilerle, ailenizle ve yakınlarınızla ilgili sorumlulukların da düşüncelerinizde önemli bir yeri olduğunu anlatmakta. Bu süreçte sözlerinizi, görüşlerinizi daha dengeli, daha objektif ve gerçekçi biçimde ortaya koymak durumundasınız. İlişkilerinizde akılcı ve sorumlu olmanın gereğini güçlü biçimde hissetmektesiniz. Bir bakıma 2005 Temmuz’undan bu yana hayatınıza attığınız yeni temellerin, yeni bakış açılarının sizi bambaşka bir yere götürdüğünü görebilirsiniz.
Zira 25 Haziran sonrasında gerek iş gerekse ev ve aile hayatınız açısından kaçınılmaz dönüşümlerin başladığını görebilirsiniz. Özellikle 5 Ekim sonrasında pek çok açıdan önemli bitişler ve ardından ortaya çıkacak yeni başlangıçlar içerisine gireceksiniz. Satürn’ün Akrep burcundaki transiti sizi, ev hayatınızı, yerleşiminizi, babanızla ve köklerinizle ilişkilerinizi yeni bir aşamaya sokacak. Bu süreçte, yeni bir iş için kolları sıvayabilir ve gelecek yönünde köklü kararlar verebilirsiniz. Daha güçlü ve soğukkanlı olmayı öğrenmek, ev ve ailevi konulardan kaynaklanan krizleri aşmanız için daha kararlı olmanız gerekecek. Özellikle yükselen burcu Aslan olanlar ailevi konularda daha fazla sorumluluk üstlenmek durumunda olabilirler. Bu etkilerin 2015 Ocak ayına kadar sizi meşgul edecek yeni bir döneme soktuğunu söylemeliyiz. Bu nedenle 2012’nin son aylarında ortaya çıkan gelişmeler 2015’e kadar önünüze yeni koşullar getirmekte. Bu yeni süreçte, evle, aile ile ilgili konularda mücadele yanında, toprağa ilişkin konular dikkat çekici olabilir. İş hayatında da geri dönüşü olmayan durumlar var. Bu süreçte büyük bir dönüşüm ve hayatınıza yeni bir temel atacağınız testlerden geçebilirsiniz. Yenilenmekten korkmamalı ve içinizdeki gücü ortaya koyabilmelisiniz. Bir bakıma, ev, aile, baba, köklerinizle, geçmişinizle ilgili konular hayatınızı yeniden şekillendirmek ve gelecek için yeni umutlar yaratabilmek yönünde son derece belirleyici olacak.
2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton, bu süre içerisinde çalışma ortamınızda köklü değişikliklere ve mücadelelere yol açtı. Artık bu sürece oldukça alıştınız. İş ortamınızda, çalışma hayatınızda kendinizi daha disiplinli, planlı ve mücadeleci kılan bir süreçtesiniz. Ayrıca bu yıl Haziran – Ekim arasında mesleki konularda ani değişiklikler bakış açınızı yeniden değiştirebilir. Bu ani durumların dünyadaki ekonomik gelişmelerin kaçınılmaz bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Bir bakıma çalışma tekniklerinizi yenileyebilecek, iş durumunuza bazı belirsizlikler getirebilecek koşullar içerisinde olabilirsiniz. Nitekim Ekim ayından itibaren Satürn’ün de Akrep burcuna ilerlemesi kariyeriniz ve hayat hedefleriniz yönünde kaçınılmaz bir yenilenmenin gelmekte olduğunu anlatıyor.
Bu yıl gerçekleşen diğer önemli bir transit de, Neptün’ün 14 yıllığına Balık burcuna girecek olması. Neptün’ün bu transiti hem ilişkilerinizde, hem de parasal alanda, özellikle finansal konularda daha gerçekçi davranmayı gerekli kılmakta. Haziran ayı sonrasında maddi konularda, yatırımlarla ilgili kararlarınızda çok parlak gözüken koşulları daha önlemci şekilde incelemeye başlamalısınız. Bu orada ortaklaşa iş yapanlar, ortaklarının finansal konulardaki kararlarını da dikkatli biçimde bakmalılar. Gerçekçi olmayan, hayalci ve aşırı risk taşıyan konularda, olumlu niyetler söz konusu olsa bile sizi kurban durumuna düşürebilecek koşullar gündeme gelebilir. Eğer bir borç kullanacak ya da banka kredilerinden yararlanacaksanız, yine bu dönemde planlarınızı, bütçenizi akılcı biçimde gözden geçirmeniz, yanılgıları ve hayal kırıklıklarını önleyecektir.
İş, para ve kariyer olanakları

Kariyerinize ait konularda işler 2011 yılının Haziran ayından itibaren daha hızlı ilerlemiş, karşınıza birbirinden güzel imkânlar gelmeye başlamış olmalı. Birçok Aslan ve özellikle yükselen burcu Aslan olan kişi bu fırsatları değerlendirerek, iş hayatlarını ilgilendiren alanda daha üst pozisyonlara gelmeyi başardı. Eğer terfi, promosyon ya da yeni bir işe geçmekle ilgili karşınıza gelen olanaklardan şimdiye kadar yararlanamadıysanız üzülmeyin; 2012 yılının Haziran ayına kadar şans gezegeni Jüpiter sizi desteklemeye devam edecek. Yılın ilk yarısında başarılarınızı devam ettirebilir, 12 yılda bir gelen bu güzel transit sayesinde kariyerinizde belirgin bir ilerleme ve yükseliş elde edebilirsiniz. Haziran ayından sonra Jüpiter İkizler burcuna geçecek. Yılsonuna kadar sosyal hayatınız daha keyifli organizasyonlar, toplantılar ve grup çalışmalarıyla hareketlenebilir. İleriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmek için elinize birçok fırsat geçecektir; bunları olumlu şekilde değerlendirmeye çalışmalısınız.
Uranüs’ün Koç burcuna geçmesiyle ateş elementi olan Aslan ve Yay burçları bu transitten olumlu etkilenmeye başladılar. Yurtdışı bağlantılı işler, konular ve kişiler sayesinde yaşantınız bir anda canlanabilir. Akademik çalışmalar, medya, eğitim, dış ticaret ve hukuk konularında yeni başlangıçlar heyecan verici olabilir. Seyahatler, uluslararası bağlantılar sayesinde ufuklarınızı genişletebilirsiniz. Tüm bu yenilikleri ilerleyen yıllarda kariyer hayatınıza aktarma imkânı elde edebilirsiniz. Geniş düşünmeli, farklı yeniliklere ve hızlı gelişmelere açık durmalısınız. Özellikle Jüpiter’in kariyer alanınızda ilerlediği 2012’nin ilk altı ayında mesleki alanda daha akıcı koşullar içerisinde başarılı girişimlerde bulunabilirsiniz.
Plüton etkisiyle 2008’den bu yana çalışma ortamınızda ve iş hayatınızda daha ağır koşullar ve sizi zorlayan değişikliklerle karşı karşıya kaldınız. Günlük yaşantınıza kadar yansıyan bu baskı altında iş koşullarınızda büyük dönüşümler yaşıyor olabilirsiniz. Kendi yeteneklerinizi tanımlamak ve daha güçlü mücadele etmek durumundasınız. Bu süreç 2012 yılında da devam edecektir.
Satürn Ekim ayına kadar sizi ikili ilişkiler, ortaklıklar ve iletişim içinde bulunduğunuz yakın çevre paylaşımlarınızda zorlamaya devam edecektir. Daha ciddi bağlantılar içine girmeniz, daha diplomatik yaklaşımlar geliştirmeniz gerekiyor. Yazılı ve sözel bilgi alışverişlerinizde objektif ve dengeli davranışlar geliştirmek durumundasınız.
2012’de en dikkat etmeniz gereken konulardan birisi de para ve kazançlarınızla alakalı olacaktır. Temmuz ayına kadar Başak burcunda kalacak olan Mars gezegeninin etkisiyle yeteneklerinizi daha mükemmeliyetçi bir yaklaşımlar değerlendirmek ve kazanca çevirmek için her zamankinden daha fazla efor harcamanız gerekebilir. Özellikle Mars Retrosunun yaşanacağı 24 Ocak – 14 Nisan arasında harcamalarınızı kontrol altına almakta zorlanabilirsiniz. Yılın ilk yarısında kariyer fırsatlarını değerlendirmek isterken, bütçenizde açık verecek girişimler içine girmemeye mutlaka özen göstermelisiniz.
3 Temmuz – 23 Ağustos arasında Mars’ın Terazi burcuna geçmesiyle maddi alanda son zamanlardaki mücadelenizin sona ermesi sizi biraz rahatlatacak ve yakın çevrenizle paylaşımlara odaklanmanızı sağlayacaktır.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Aslan ve Yükselen burcu Aslan olanlar Uranüs’ün heyecan verici etkisini hayatlarında hissedebilirler. Özellikle 22 – 31 Temmuz doğumlu Aslanlar 2012 yılında kişisel olarak sürprizlere açık olacaklar. Yurtdışı seyahatleri, yabancılarla ilgili konular, ufuklarınızı genişletmek için yapacağınız girişimler yaşantınızın renklenmesini sağlayacaktır. Özellikle Venüs’ün de aynı bölgeden geçmekte olduğu 8 Şubat – 5 Mart arasında yeni yerler, yeni kişiler, hatta yeni aşklar keşfedebilirsiniz. Aşk hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkabilir. Tabi Satürn’ün Terazi burcundan yapmakta olduğu açı ilişkilere dengeli ve ciddi yaklaşmanızı, kendinizi diplomatik bir şekilde ortaya koymanızı istiyor.
5 Mart – 3 Nisan arasında size toplumsal statü, zenginlik ve güven getirebilecek kişiler hayatınızda yerini alabilirler. Bu dönemde karşınıza gelen kişilerle birliktelikler veya evlilik sosyal konumunuzu da yükseltebilir.
2012 yılında Haziran ayından sonra içine gireceğiniz gruplar, sosyal organizasyonlar, grup faaliyetleri ve arkadaş çevreleri size oldukça keyif verecektir. İleriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olacak kişilerle paylaşım içine girebilirsiniz. Ancak dikkat etmeniz gereken en önemli nokta aşk gezegeni Venüs’ün 15 Mayıs – 27 Haziran arasında İkizler burcunda yapacağı geri hareket olmalıdır. Bu geri hareket sosyal yaşantınızı ve arkadaşlarınızla paylaşımlarınızı etkileyecektir. Bu dönemde yeni ilişkiye başlamak, daha sonra memnuniyetsizlik yaşamanıza neden olabilir. Retro hareket süresinde eski aşklarınız karşınıza gelebilir; yarım kalmış ilişkileriniz yeniden başlayabilir. Venüs 27 Haziran’da düzelecek ancak bu alandaki etkileri 7 Ağustos’a kadar sürecektir.
Genel olarak Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemler aşkta mutlu olmanız çok daha kolaydır. Bu dönemlerden 6 Eylül – 3 Ekim arasında Venüs burcunuzda ilerlerken kişisel çekiciliğiniz artacak ve kendinize daha fazla güven duyacaksınız. Bu durum ilişkiler eksenini olumlu etkileyecek, evlilik veya beraberliklerinizi de güçlendirecektir.
28 Ekim - 22 Kasım döneminde de size neşe ve keyif getiren kısa yolculuklar, arkadaşlıklar ve keyifli paylaşımlar söz konusu olabilir.
7 Ekim – 17 Kasım arasında Mars’ın etkisiyle aşk hayatınızda daha tutkulu bir dönem içine girebilirsiniz.

Sağlık

2012 yılında genel olarak sağlınız normal seyrinde devam edecektir. 2008’den beri sağlık alanında bazı sorunlarla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu yıl da aynı doğrultuda kontrollerinizi ve varsa tedavi gördüğünüz konuların takibini ihmal etmemelisiniz.
Yılın ilk yarısında Jüpiter’in burcunuza yapacağı açı nedeniyle yeme ve içme keyiflerinizde aşırıya kaçabilir, kilo alabilirsiniz.
Ekim 2012’den itibaren Satürn’ün Akrep burcuna geçmesi özellikle 22 – 29 Haziran doğumlu Aslanlar için biraz zorlayıcı olabilir. Kemik, diş ve iskelet sisteminizi ilgilendiren rahatsızlıklarınızla daha ciddiyetle ilgilenmenizde yarar olabilir.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

Merkür 2012’de 12 Mart – 4 Nisan, 15 Temmuz – 8 Ağustos ve 7 -27 Kasım tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün geri hareket yaptığı dönemlerde kişisel konularda, yaratıcılığınızı ilgilendiren alanlarda bazı gecikmeler, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. Bu nedenle kişisel girişimlerinizde aceleci olmamalısınız.
12 Mart – 4 Nisan arasında yurt dışı bağlantılı konularda beklemeler, aksaklıklar veya sorunlar öne çıkabilir. İyi bir plan eşliğinde hareket etmelisiniz. Akademik çalışmaları ilgilendiren konularda daha dikkatli hareket etmek gerekebilir.
15 Temmuz – 8 Ağustos arasında çevrenizle paylaşımlarınızı, kişisel ilişkilerinizi ve kendinizi ortaya koyacağınız konuları engelleyen durumlarla ilgilenmeniz gerekebilir.
7 - 27 Kasım tarihleri arasındaki dönemde ise aşk hayatınızda bazı problemler, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Çocuklarla ilgili durumlar sizi uğraştırabilir.
Yükselen burcunuza göre 2012
Aslan

Yükselen Koç Farklı bir alanda iş değişikliği süreciniz devam edecek.Toplum önündeki duruşunuzun değişime uğrayacağı söylenebilir. Üstlerin üzerinizdeki baskısı ise sürüyor..Haziran’a kadar kişisel kazançlarınızda artış sürecek. Yatırım planlarınıza hız verebilirsiniz.Hemen arkasından eğitim hayatınızda fırsatlar var Ekim’den sonra ise ortaklıkların parasal yanı size önemli sorumluluklar getirmeye başlıyor.
Yükselen Boğa Şubat ayına adar iş ve kariyer konularında belirsizlikler devam ediyor. Sonrasında arkadaş çevreniz ve gruplar içerisinde değişiklik olabilir. Geleceğe yönelik beklentilerinizde daha akılcı olmalısınız.Başkaları için daha fazla fedakarlık yapmanız gerekebilir.Ekim’den sonra ise ortalıklarınız ve ilişkilerinizde test dönemi.
Maddi konuları da içine alan ortaklıklar ve ilişkiler sizi oldukça zorlayacaktır.
Yükselen İkizler Ekim ayına adar çocuklar ve aş hayatı ile ilgili sorumluluklar sürüyor.Hemen arkasından iş hayatı ve çalışma sisteminizi yeniden yapılandırma süreci Daha çok çalışmanız gereken bir dönem başlıyor.İçinde bulunduğunuz gruplarda ani değişiklikler gündemde olacak. Yeni arkadaşlıklar, sosyal organizasyonlar hayatınıza giriyor.Ancak Şubat ayı kariyerinizde insanlara faydalı temalar içine girebilirsiniz.
Yükselen Yengeç İş hayatından gelecek maddi destekler Haziran ayına kadar sürebilir. Aynı zamanda maddi konularda yeni hedefler bu dönemde tamamlanmalı.Var olan ilişkilerin ve ortalıkların hayatınız üzerindeki etkisi ise devam ediyor.Ekim ayından sonra aşk hayatınızda ve sevgi ilişkilerinizde daha fazla sorumluluk alınacak. Yaratıcı alanda daha kararlı ve tutkulu olacaksınız. Spekülatif konular size zarar getirebilir.
Yükselen Aslan Şubat ayı ortak paralar ve eşin maddi durumu hayatınıza belirsizlikler taşıyabilir.
Kendi kaynaklarınızı finansal konuları dikkatle izlemelisiniz.Ocak sonuna kadar
daha fazla çalışmak ve kaynak yaratmak gerekecek. Yabancıları içine alan konular kişisel gelişiminizi destekliyor. Ekim ayından sonra ev ve yerleşimle ilgili sorumlulukları almanızın zamanı. Anne ya da baba ile ilgili uğraşlar da olacaktır
Yükselen Başak Hayatınıza giren yenilikler ve değişik eğitim imkanları Haziran ayına kadar sürecek.
Hemen arkasından iş hayatında olumlu bir süreç başlıyor. geniş imanlar ve kariyerinizi etkileyen gelişmeler olacak. Maddi kaynaklarınızı korumak ve birikim yapmakta önemli dersler Ekim ayına kadar sizinle beraber. Daha sonra yakın kardeşlerle ilişkilerde mesafe söz konusu. Eğitim hayatınızı ciddiye alacaksınız.
Yükselen Terazi Ortaklaşa para konularında aradığınız destekler kolay gelecek.Haziran ayına adar borçlarınızı ödemek konusunda oldukça şanslısınız. Hemen arkasından yolculuklarınız, eğitsel konularınız hayatınıza farklı temalar getirebilir. Ekim ayından sonra para durumunuza ilişkin konular önem kazanacak.Yeteneklerinizi geliştirmek zorundasınız. Ortaklıklarınızda ani yön değişiklikleri yaşanabilir.
Yükselen Akrep Ekim ayına kadar sizin dışınızda gelişen konular olacak. Akışta kalmalı, gizleyici
yanlarınızı bırakmalısınız.Daha sonra hayatınızı yeniden ele alacağınız sürece gireceksiniz.Şubat’ta aşk hayatında, çocuklarla ilgili konularda çözülmeler yaşanabilir.İlişkilerinizi çok idealize etmenizin getireceği risklere dikkat etmelisiniz.
Haziran’dan sonra ise ortak paralar ve aradığınız destekler açısından çok olumlu.
Yükselen Yay İş ve para durumunuz önemini sürdürüyor. Kazançlarınızı ve iş hayatınızı yeniden yapılandırmak gerekecek.Biraz mücadele dönemi denilebilir.Ocak sonuna kadar üstlerle ilişkiler açısından dikkatli olmalısınız. Geleceğe yönelik planlarınız Ekim ayına kadar sizi meşgul edebilir. Şubat ayı ise aileye ve evinize yönelik fedakarlıklar içinde olacağınız döneme işaret etmekte. Yerleşimle ilgili karmaşalar söz konusu.
Yükselen Oğlak Aşk hayatınızda yaşadığınız pozitif dönemler sizi etkisi altına alıyor.Haziran ayına kadar yaratıcı konular, hayatın keyifli yanları motive edici olacak. Kariyerinizde ilerlemeler yaşadığınız dönem Ekim ayına kadar sizi meşgul edebilir. Kişiliğiniz üzerinden yaşadığınız değişim ise en önemlisi. İlişkilerde daha baskıcı ve kontrol edici olabilirsiniz. Şubat ise kardeşlerle ilgili fedakarlıkların başladığı dönem.
Yükselen Kova Düşüncelerinizde ve yakın çevrede yaşanan yenilenmeler dikkat çekiyor. Eğitim hayatınızda çok farklı temalara yönelebilirsiniz.İş ve entelektüel çalışmaların getirdiği sorumluluklar Ekim ayına dek sürecek.Daha sonra Kariyer planlarınızda, işe ait amaçlarınızda daha kararlı bir dönem söz konusu. Yerleşimle ya da toprağa ait yatırım planlarınız Haziran ayına kadar sizi çok fazla meşgul edebilir.
Yükselen Balık Kendinizi başkaları adına fedakarlık yapmaya adadığınız süreç Şubat ayında bitiyor. Artık daha dışadönük ve yaratıcı bir döneme gireceksiniz.Ayrıca para aynalarınızda ani yenilenmeler dönemi. Kişisel olarak daha özgür bağlantılar içinde olabilirsiniz. Kaynaklarınız konusunda risk almamalısınız. Haziran ayı ise yer değişiklikleri yaşanabilir.Ekim’den sonra eğitim hayatınıza dair planlar öne çıkıyor
 

Benzer Diğer Konularımız !

P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
P
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
pembemor
P
Geri
Üst