2013 Kurban Bayramı Öncesi Maaşlar Ödenecek mi?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2013 Kurban Bayramı Öncesi Maaşlar Ödenecek mi?
bayram öncesi maaşlar ödenecekmi, emekli maaşları ne zaman verilecek, bayramdan önce maaşlar verilecekmi

2013 Kurban bayramı öncesi emekli ve memurları maaş düşüncesi sardı. Bayrama paralı bir şekil de girmek isteyen birçok memur ve emeklinin yüzünü güldürecek haber çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığından geldi.

Buna göre 2013 kurban bayramı öncesi emekli ve memurlara maaşları ödenecek. Konu ile ilgili detay bilgiler sizlerle;

maas.jpg

SGK'nın 'Maaşları en yüksek promosyonu veren bankalara yatırırız' taktiği, emeklileri sevindirdi. Ek gelir getirecek promosyon için 10 milyon emekli banka ismi bekliyor. Peki Emekli maaşları Kurban Bayramı'ndan önce ödenecek mi? Malüllük şartları yürürlüğe girdi mi? Emekli Maaş Bayram Öncesi Ödenecek mi? Banka Promosyonları Ne Oldu? İşte detaylar..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur ve emeklilere maaş ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yapılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur ve emeklilere maaş ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yapılacağını açıkladı.

Seçim bölgesi Şanlıurfa'da temaslarını sürdüren Bakan Çelik, "Memur ve emekli hak sahiplerimizin maaşlarını, bayrama denk geldiği için 11 Ekim'den itibaren ödemeye başlayacağız" dedi.

Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen emekliler heyecanlı bekleyiş içerisine girdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkililerinin bankalarla yaptığı promosyon pazarlığı dikkatle takip ediliyor. İlk olarak kamu bankalarıyla masaya oturan SGK'nın, bu hafta da özel bankaların yöneticileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. SGK'nın "Maaşları en yüksek promosyonu veren banka ya da bankalara yatırırız" taktiğini izleyecek olması, yaklaşık 10 milyon emekliyi sevindirdi.

Emeklilerin maaşlarını kendilerinden alması için kampanya üstüne kampanya yapan bankaların bu durumda kesenin ağzını açacağını düşündüklerini belirten okurlarımız, şu yorumları yaptı: "Maaş ödemelerini yapmaya devam edebilmek için ellerinden geleni yaparlar. Yıllık 122 milyar lirayı bulan maaşlarımızın en yüksek promosyonu verecek banka ya da bankalara yatması stratejisi önemli. Anlaşmayı yapan hem emekli maaşlarını yatırır hem de 10 milyonluk müşteri kitlesine sahip olur. SGK'nın eli güçlü, bu taktiği uygularsa biz kazanırız." En yüksek promosyonu verecek bankayı merakla beklediklerini belirten emekliler, "Talebimiz her yıl 1 maaşımız tutarında promosyon almak" şeklinde konuştu.

RAKAM GÜNDEME GELMEDİ
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, banka promosyonu konusunda ilk görüşmenin yapıldığını, rakam konusunun gündeme gelmediğini bildirdi. Çelik, şunları söyledi: "Zor bir durum var, bankaların durumu ortada. Bunları açık bir şekilde konuşuyoruz. Rakamlar yakında belli olacak."

MAAŞLAR BAYRAM ÖNCESİNDE ÖDENECEK
Emekli maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde ödenmesi için kollar sıvandı. Bu konuda çalışmalarının olduğunu anlatan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, şöyle konuştu: "Bayram tatili öncesindeki takvimle ilgili çalışıyoruz. Bir sıkıntı oluşturmayacak şekilde önden maaşların ve ücretlerin ödenmesi yönündeki çalışmalarımızı yapıyoruz. Bayrama biraz zaman var fakat önümüzdeki günlerde bu çalışmayı tamamlayıp açıklama yapacağız."

EMEKLİLİK İŞLEMLERİ KOLAYLAŞACAK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın tek çatı altında toplandığını ancak 3 kurumun veri altyapısının halen birleştirilemediğini belirterek, 2015 yılında tamamlanması hedeflenen Sosyal Güvenlik Entegrasyon Projesi (SGEP) ile başta emeklilik işlemleri olmak üzere birçok hizmetin daha kolay ve hızlı bir şekilde sunulacağını söyledi. İlhan, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızın emeklilik için başvurduğunda yaşadığı sıkıntılar, kesintiler, dosyalardaki aksaklıklar, bazı bilgi ve belgelere ulaşılamaması SGEP'le tamamen aşılmış olacak. Bu projeyle kısa sürede vatandaşlarımıza emekli aylıklarını bağlayabileceğiz."

MALULLÜK ŞARTLARI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
İlk olarak TAKVİM'in detaylarıyla duyurduğu yeni malulen emeklilik düzenlemesi yürürlüğe girdi. Malulen emekliliğin kapsamını genişleten düzenlemeye göre; 21 çeşit hastalıktan emekliye ayrılanlara 971 lira maaş ödenecek. Malulen emekli olabilmek için kişinin çalışma gücünün veya iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60'ını veya tamamını kaybettiği sağlık kurulunca raporlanacak. Ayrıca en az 10 yıldan beri sigortalı olup, toplam bin 800 gün sigorta primi ödenmiş olma şartı da bulunuyor. Düzenlemeye göre birçok yeni hastalık da malulen emekli olma şartları arasına girdi. Böylece binlerce vatandaşın mağduriyeti giderilmiş oldu.
 
Geri
Üst