2014 tüp bebek fiyatları

Uzman SühaN

Administrator
2014 tüp bebek fiyatları
tüp bebek maliyeti,tüp bebek ne kadara yapılır,2014 tüp bebek fiyatları ne kadar,ıvf fiyatları,2014 tüp bebek maliyeti hakkında bilgiler

Tüp bebek tedavisi Türkiye’de son yıllarda dünyada gelişen teknolojiye ile birlikte paralel olarak çok başarılı bir şekilde gelişmiş son yıllarda başarı oranlarında büyük oranda yükselişler yaşanmaya başlamıştır. Dünya da yapılan Tüp bebek tedavisi ile birlikte ortalama alındığında Türkiye de gözle görülen bir başarı oranı artısı yaşanmaktadır. Türkiye de diğer ülkelere göre bir çok konuda daha rahat uygulabilir olması başarı oranını hissedilir derecede artırmaktadır. Bir çok ülkede genetik tanının hastalıklı embriyoların ayıklanmasının yasak olması nedeniyle başarı oranları yüksek seyredememektedir. Türkiye de bu konuda teknolojinin bütün imkanlarını kullanabilmesi ve deneyiminin artırması sonucunda eve bebek götürme oranında artış yaşanmaktadır.


Tüp-Bebek-Maliyeti.jpg





Tüp Bebek fiyatları ne kadar ?

Tüp bebek tedavileri yurt dışında oldukça maliyetli olarak yapılan bir işlemdir. Yaklaşık 10.000 ila 20.000 usd arasında ilaçlar hariç değişmektedir. Tedavisi yapılan bir ülke durumunda dır. Bu nedenle son yıllarda tüp bebek tedavisi yaptırmak için ülkemize gelen hasta sayısında gözle görülür bir artış yaşanmaktadır. Türkiye de tüp bebek tedavisi fiyatı ( İVF,ICSI tedavileri ) aşağı yukarı olarak 3500 – 5500 TL civarında maliyeti olan bir yardımla üreme tedavisidir.

Tüp bebek programlarında ilaç maliyeti aşağı yukarı olarak 1500 ile 2000 bin arasında değişmektedir. Bu nedenle tüp bebek yaptırmak isteyen çiftler aşağı yukarı olarak 6.000 ila -7000 bin TL sonucu tedaviyi uygulatabilirler. Bu tedavi fiyartlarının içine erkek de sperm sorunu varsa yapılacak tese ve mikrotese ameliyatları girmemektedir.

Eğer hasta olan Çift yeşil kart veya diğer bir sağlık kuruluşundan faydalanıyor ise sağlık bakanlığı kapsamındaki kuruluşlardan tüp bebek tedavisi raporu alınması gerekir. Sağlık kuruluşlarından alınan rapor ile tedavinin aşağı yukarı 1.125 TL gibi bir kısmı faydalanılan sağlık kuruluşu tarafından karşılanmaktadır.

Tüp bebek uygulaması tamamlandıktan sonra alınan tüp bebek tedavisinin raporu çiftler hangi kuruma bağlı ise sevk ile birlikte o kuruma götürülmelidir. 1.125 TL yakın karşılanan tedavi maliyeti kurum tarafından çiftlere bir süre sonra ödenecektir.
Şayet baba adayından cerrahi işlemler ile sperm elde edilmiş ise cerrahi operasyonun tutarının bir kısmı yine faydalanılan kuruluş tarafından karşılanacaktır.

Tüp bebek tedavisinde hastaya uygulanan ilaç söz konusu ise alınan ilaç raporu karşılığında yine sağlık güvencesinden faydalanılan kurum ilaç ücretinin % 80’ lik bir bölümünü karşılamaktadır.
Tüp Bebek Fiyatı Merkezlerde Neden Değişik ?

Tüp bebek tedavisinin fiyatı seçilen merkeze göre farklılık gösterebilir. Tüp bebek tedavilerine başlamadan önce geniş bir araştırma yapılması gerekir.. Tüp bebek programları üreme tedavileri arasında çoğu çift için ilk ve son çare olabilir.Diğer üreme tedavileri ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftler her zaman etkin olamamaktadır. Başarısızlık sonucu hem vakit kaybı hem de maddi yönden kayıplar yaşanabilir. Tüp bebek uygulaması başarısız olmuşsa karamsarlığa kapılmadan yeni bir tedaviye başlanmalıdır.
 
Geri
Üst