şimdi avukat bey yeni evlendiği kadından cocğu yok babam yaşlı ve cocuğu da olacak gibi görünmüyo şimdi ben babamla konuştum da vasiyet yazacak bana yani evim kızıma kalsın gibisinden arabası var onuda kadına bırakacak zaten babamın maaşıda kadına kalıyo
(Vasiyetname var ve saklı paylı mirasçıların saklı paylarını ihlal etmiyorsa miras vasiyetnameye göre paylaşılır. Ancak vasiyetnamede saklı payı olan mirasçıların saklı payları aleyhine bir hüküm varsa bu mirasçılar tenkis davası açabilirler)
bu ifadeyi tam olarak anlamadım da
şimdi babam vasiyet verse o kadın iptal davası acabiliyomu yani yada o evin bana kalması için ve o kadına hiç evden pay kalmaması için vasiyet yeterlimi sadece bunuda cevaplarsanz sevinirim ama kendi fikirlerinizle 🙂 yazdıklarınızı cözemiyorum cünkü
bide şurasını anlamadım
(Saklı paylara ihlal edilmeksizin yapılan yasal paylaştırmalar geçerlidir.
avukat bey şimdi eğer mahkemeye kalsa 4 te 1 i babamın eşinin oluyor 4 te 3 ü de bana kalıyor babam vasiyet yazsa evi bana bıraksa yani eşi ilerde dava acar ve hakkını arayabilir anlamına mı geliyor bu kusura bakmayın hiç başıma gelmedi ve sizin hukuk terimlerinizdende bişey anlamıyorum onun için benim anlayacaım dilde yazarsanız sevinirim babam vasiyetinde yazsa evi kızıma arabada eşime kalsın dese evden hak talep edemez değilmi eş bu durumda onu tam ifade edebilirseniz yada siz ifade ediyosunuz da ben anlamıyorum snaırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?