Arnavut böreğinin denemek istiyorum da tarif var mı?

  • Konbuyu başlatan Gülserenvanli
  • Başlangıç tarihi
G

Gülserenvanli

Forum Okuru
Arnavut böreğinin denemek istiyorum da tarif var mı?

Arnavut böreğinin yapılışı melek kadınlar kulübü arnavut böreği nasıl yapılır forum'da.​

Kızlar ilk kez Arnavut böreğinin yapılışını merak edip size sormak istedim. Daha önce sürekli duyuyordum da yapmak nasip olmadı şimdi denemek istiyorum ayrıntılı tarifi varsa paylaşabilir misiniz? Arnavut böreğinde malzemeler nedir bir de hazır yufkadan oluyor mu bu börek?

images (4).jpeg
 
Merhabalar
Arnavut böreğini benim babaannem yapardi hem de ıspanaklı harika olur. Arnavut böreği açma yufka ya da hazır yufkadan değil. Çekerek uzatılarak açılan bir yufka ile yapılıyor özellikle bu yufka acamayanlara göre çok pratik oluyor. Kat kat çıtır bir börek hayal edin.

images (5).jpeg

"Arnavut böreğinin yapılışı"​

  • 5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-2.5 su bardağı su
  • Araları için 1 çay bardağı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı
  • İç harcı için: 1 kg ıspanak yaprakları, 2 kuru soğan, 1 tane yumurta, lor peyniri, 1 tatlı kaşığı tuz
Yapilisi: Karıştırma kabına un tuz sirke ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yavaş yavaş suyu ekliyorsunuz. Yaklaşık 2 bardak su gidiyor. Hamuru güzelce yoğurup iki parçaya bölün. Her iki parça 10 eşit parçaya bölün. Bir kase içinde sıvıyağ ve erimiş tereyağı alıp karıştırın. Bezeleri tabak büyüklüğünde nişasta yardımı ile aciyorsunuz. Her bezeyi aynı şekilde açıp aralarina yağ karışımından sürüyorsunuz. Üst üste alıyorsunuz bu açılmış bezeleri. 45 dk hamurları dinlendiriyoruz. İç harcını hazırlayalım bu sırada. Ispanakların yapraklarını iyice yıkayıp doğruyoruz. Üzerine tuz ekleyip ovuyoruz biraz. Harcın içine soğanı doğrayıp ekleyin. Üzerine yumurta ve lor peyniri ekleyin. Hamurun birini çeke çeke uzata uzata açıyoruz kolayca açılacaktır zaten. Açılan hamuru ince yapip tepsiye yerleştirin kenarları sarkabilir tepsiden. İç harcı koyup diğer hamuru da aynı şekilde açıp iç harcının üzerine kapatın. Tepsi dışında kalan hamurları da kapatın üzerine. Böreğinizi istediğiniz gibi dilimleyip 180 derecede ısıtılan fırında pişirin. Arnavut böreğini dilimlerken ortasına küçük bir kase yerleştirip kenarlarından dilimleyebilirsiniz.

Börek yapmak biraz ugrastirici olabilir ama lezzetli sonuç çıkınca çok keyif verici. "Peynirli sarma börek tarifi istiyorum kızlar" konulu yazımızı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst