Bademli Patlıcan Dolması
Bademli Patlıcan Dolması
Malzemeler
2 Adet orta boy patlıcan
12 Dilim dana jambon veya salam
1 Su bardağı soyulmuş badem
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı galeta unu
1 Tutam taze nane
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Malzemeler
2 Adet orta boy patlıcan
12 Dilim dana jambon veya salam
1 Su bardağı soyulmuş badem
1 Adet soğan
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Su bardağı galeta unu
1 Tutam taze nane
Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
- Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin.
- Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın.
- Tavada yağı ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleştirin.
- 1 Çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun.
- Taze nanenin yarısını ince ince kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve tavayı ateşten alın.
- Patlıcanları kurulayıp, hafif yağlanmış teflon tavada iki taraflı olarak kızartın.
- Kızarmış her patlıcan diliminin üzrine 1 dilim salam ve 1 kaşık bademli karışımdan koyarak rulo yapıp, kürdanla tutturun.
- Kalan naneyi galeta unuyla karıştırın.
- Patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.