Benim de bagırsaklarım da ultrason muaynenesine göre ama sonuç net degil yüzde olarak fazla bagırskalr da yapısıklıklar olduğu ve her adet döneminde regli gibi kendi bagırsaklardan kanayarak adet gibi gelmesini sağlıyor benim yumurtalıklarımda Yok o yüzden adet dönemlerim çok ağrılı geçmiyor bende sadece bagırsakalr da gurultu ishal kabızlık olarak ve bel agrısıyla gösteriyor bagırsaklarım da sancı ve bebek tekmesi gibi his oluyor karnımda ve ben 1.5 ayda 10 kilo verdim buda doktoru endişelendirdi ve ilk net bilgi icin kolonoskopi istedi eğer bagırsak tutulumu fazlaysa bagırskalsr da kesme işlemi açık ameliyatla yapılıyormuş ve bu beni korkuttuMerhaba, bağırsak endometriozisini ilk defa duyuyorum . Acaba yanlışmı tabir ettiniz. Endometriozis bağırsaklarınızımı etkilemiş ? Bende endometriozis hastasıyım. Bu bende kısırlık yaptı. Adet dönemlerim çok sancılı geçiyor ve kusuyorum. Adet döneminde ishal oluyorum. Doktorum rahim ve bağırsağın sol tarafta yapıştığını söyledi. Yani endometriozis bağırsağımı etkilemiş. Sanırım senin durumunda bundan ibaret. Yalnız bağırsağından kan gelmesi özellikle adet döneminde şaşırtıcı . Ben laparoskopi oldum o zamanki şartlara göre bağırsak ve rahim arasında gerçekleşen endometriozis temizlenemedi. Korkulacak bir işlem değil
Sizin laporoskopi işleminden önce nasıl anlaşıldı rahim ve bağırsağı etkilediği vajinal ultrason da mı anlaşıldı ilk olarakMerhaba, bağırsak endometriozisini ilk defa duyuyorum . Acaba yanlışmı tabir ettiniz. Endometriozis bağırsaklarınızımı etkilemiş ? Bende endometriozis hastasıyım. Bu bende kısırlık yaptı. Adet dönemlerim çok sancılı geçiyor ve kusuyorum. Adet döneminde ishal oluyorum. Doktorum rahim ve bağırsağın sol tarafta yapıştığını söyledi. Yani endometriozis bağırsağımı etkilemiş. Sanırım senin durumunda bundan ibaret. Yalnız bağırsağından kan gelmesi özellikle adet döneminde şaşırtıcı . Ben laparoskopi oldum o zamanki şartlara göre bağırsak ve rahim arasında gerçekleşen endometriozis temizlenemedi. Korkulacak bir işlem değil
Doktorum bana şey dedi laporoskopi eğer idrar torbasını rahimi yumurtalıkları yada fallop tüplerini etkiliyorsa gerekli dedi ama senin durumunda ilk kolonoskopi yapılmalı poliplerden mi yada bi çatlaktan mı yoksa endometriozis den mi kaynaklandığı net olarak ortaya çıkmalı dedi ona göre laporoskopi veya açık ameliyat icin üstüne konuşulmalı dediUltrasonla anlaşılmaz.. Laparoskopi cerrahisi ile teşhis edildi...
Benim bu en son ki adetimden uç gün önce bir bel agrısı başladı İnan’ın belime bıçak saplıyorlar gibi sonra da adetimin ilk günü bir İshal geldi hala geçmedi ve dıskı yaparken makatıma bi Ağrı vuruyor yapınca rahatlıyorum hep bi gaz var içimdeUltrasonla anlaşılmaz.. Laparoskopi cerrahisi ile teşhis edildi...
Doktorum bana şey dedi laporoskopi eğer idrar torbasını rahimi yumurtalıkları yada fallop tüplerini etkiliyorsa gerekli dedi ama senin durumunda ilk kolonoskopi yapılmalı poliplerden mi yada bi çatlaktan mı yoksa endometriozis den mi kaynaklandığı net olarak ortaya çıkmalı dedi ona göre laporoskopi veya açık ameliyat icin üstüne konuşulmalı dedi
Evet adet dönemlerimde ishal oluyorum adet Dönemimde çok yoğun olan bel agrısı yasıyorum bagırsak hareketlerim yoğun oluyorEvet doktorunuzun verdiği bilgiler doğru. Öncelikle durum teşhis edilmeli sebepler belirlenmeden tedavi mümkün olmaz. Endometriozis birliktelik sırasında ağrı, adet döneminde ishal yada kabızlık, adet döneminde sancı , kısırlık gibi septomlarla kendini gösterir.
Adet dönemimde başlayan ishalim suan hala sürüyorEvet doktorunuzun verdiği bilgiler doğru. Öncelikle durum teşhis edilmeli sebepler belirlenmeden tedavi mümkün olmaz. Endometriozis birliktelik sırasında ağrı, adet döneminde ishal yada kabızlık, adet döneminde sancı , kısırlık gibi septomlarla kendini gösterir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?