Bahçıvan Sandalı

yakamoz10

Yeni Üye
Üye
Bahçıvan Sandalı
Malzemeler:
1kg patlıcan
1 tane havuç
1 tane kabak
1 tane patates
2 sivri biber
1 kase bezelye
200gr sotelik tavuk eti
yarım demet maydanoz
yarım demet dere otu
tuz
kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için:
sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
Yapılışı:patlıcanları soyup 20 dakika tuzlu suda bekletin.Bol su ile yıkayın.
sıvıyağda arkalı önlü kızartın.bir tencede 2 çorba kaşığı margarinle tavuk etlerini
rengi dönene kadar soteleyin
küp küp doğranmış havuç' kabak' patates' küçük doğranmış sivri biber
ve bezelyeyi ekleyin.ateşte 5 dakika soteleyin tencerenin kapağını kapatıp
hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin içine
maydanoz' dere otu' tuz' karabiber' kekik' pul biber koyup harmanlayın
patlıcanları tepsiye alıp ortalarını açın ve içlerine hazırladığınız harcı doldurun
1 kaşık salçayı 1 bardak su ile ezin patlıcanların olduğı tepsiye dökün
üstünü folyo ile kapatın 200 derece fırında 20 dakika pişirin
arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapın.:)
 
Geri
Üst