Baklalı Fava

KeLeBeK's

Daimi Üye
Üye
Baklalı Fava
Fava herkesin sevdiği bir meze değildir aslında ama sevenlerinin de yerini başka bir şeyle dolduramadığı değişik bir lezzettir.Daha çok Ege Bölgesinde yaygın olan bu meze bakla, dereotu ve soğanın eşsiz bir birleşimidir..

baklali-fava-6978.jpg


Malzemeler
• 2 adet soğan
• 3 su bardağı su
• ½ demet dereotu
• 1 adet limonun suyu
• 1.5 su bardağı kuru bakla
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı toz şeker
• Tuz
Yapılışı
1. Bir gece önceden suda beklettiğiniz baklayı süzün.
2. Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında altın sarısı renk alana kadar kavurun.
3. Süzülmüş baklayı, tuz ve şekeri kavrulmuş soğanlara ilave edin ve karıştırın.
4. Üzerine 3 su bardağı su ekleyerek kaynamaya bırakın.
5. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bakla tamamen eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
6. Piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ve limon suyunu ve dereotunu ilave edin.
7. Yuvarlak cam bir kaseye koyun ve soğumaya bırakın.
8. Soğuduktan sonra kaseyi servis tabağına ters çevirerek çıkartın ve servis yapın.

Afiyet olsun.
Notlar:
• Fava soğuduktan sonra üzerini maydanozla süsleyebilir ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servise sunabilirsiniz.
• Kuru baklayı bir gece önceden suda bekletmediyseniz düdüklü tencerede pişirerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.


yiğin gari:D
 
Geri
Üst