bayram yahnisi

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
bayram yahnisi
kurban yahnisi
Bu bayram kurban etleri ile ne yapayım diye düşünmenize hiç gerek kalmadı.Çünkü biz , kurban bayramında ,kurban etlerinizle yapabileceğiniz birbirinden lezzetli et yemeklerinin tariflerini sizlerle paylaşacağız

Yapmanız gereken tek şey yemek adlarına tıklayıp tarifini okuyup mutfağa girmek

Şimdiden mutlu bayramlar :nazar:


MALZEMELER
1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu





4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.
 
bende bu tarifi sürekli yaparım. ama baharat olarak karabiber atarım. çok lezzetli olur.offff şimdi aklıma düşürdün yaaaa.yarın yapayım bari. teşekkürler.
 
Geri
Üst