Bebek Sahibi Olduktan Sonra Sizi Bekleyen Sürprizler

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Bebek Sahibi Olduktan Sonra Sizi Bekleyen Sürprizler
doğumdan sonra sizi neler bekliyor,bebekli yaşamda sizi bekleyen süprizler,bebek bakımı,çocuk sahibi olunca yapmanız gerekenler,anne baba olmanın sorumluluğu nedir,anne babanın vazifeleri,bebeğinize karşı nasıl sabırlı olursunuz,bebekle beraber neler değişecek,bebek sahibi olmaya hazır mısınız,çocuk sahibi olmak ,

bebekkk-yardima-ihtiyaciniz-var.jpg


Muhtemelen bir zamanlar yapılacak işleri belirleyebiliyordunuz, ancak bunu daha fazla yapamayacaksınız. Bebeğinizin programı artık sizin programınız. Yeni doğanlar şüphesiz 18 saate kadar uyur. Ancak bu uyku küçük aralıklarla bölünür. Bu kısa uykular arasında, beslenme, bez değiştirme ve pek çok şey yaparsınız.
Not: İlk heyecanlı haftaların ardından bebekler tahmin edilebilir zamanlarda daha uzun süre uyur.Siz de zamanınızı daha iyi yönetiyor olursunuz.

Dinamikler değişmiştir. Etkileşimde olduğunuz birden çok kişi vardır, bu size ve eşinize ait zamanın azaldığı anlamına gelir. Eğer ebeveynlerden biri bebeğin bakımının çoğunu üstleniyorsa, diğeri kendini ihmal edilmiş hissedebilir. Çiftler konuşmayı unutacak kadar meşgul olabilirler.
Not: Sadece eşinizle kendiniz için zaman ayırın. Bir randevu ayarlayın ve birbirinizin hayatında neler olduğunu paylaşın.

Gecelerin uyku için olduğu zamanları hatırlıyorsunuz değil mi? Muhtemelen, yeni bebeğiniz bunu kısa bir süre için yapmanıza izin vermeyecek. Gece boyunca o uyuyana kadar, eşinizle sıralı olarak bebeğinizi için kalkarak uyku yoksunluğunuzu biraz azaltabilirsiniz.
Not:Gün içinde bebeğiniz uyurken bu zaman aralığını ev işlerini yapmak için kullanmayı denemeyin. Uzanın ve dinlenin.

Aileniz ve arkadaşlarınızın yeni bebeğinizi görmek isteyecektir. Bunu yaptıklarında kendi çocuklarını büyütmeleri hakkında bitmeyen hikayeler anlatacaklar ve size çocuğunuzu büyütmeniz hakkında sonu gelmeyen nasihatler vereceklerdir. Eğer kendinizi hazırlarsanız bu eğlenceli olabilir.
Not:Eğer kendinizi yapmanız gereken işlerin ağırlığı altında ezilmiş hissediyorsanız, “Bunu başka bir zaman yapalım,” demenizde bir sakınca yoktur. İyi arkadaşlar bunu anlayacaktır.

Bebekler izleyerek ve çevreleriyle etkileşimde bulunarak öğrenirler. Bebeğinizin öğrenmesini teşvik etmek için kendinizi birçok “gülünç” şey yaparken bulmanız çok zaman almayacaktır. Gülümsemek, dil çıkarmak ya da komik bir yüz ifadesi yapmak veya gülünç bir ses çıkarmak onun ilgisini çekecektir.

Not: İlk birkaç haftanın ardından onu çalışırken, öğrenirken ve nihayetinde sizin gülünç yüz ifadelerinizi taklit ederken göreceksiniz.

Bebeğin ihtiyaçları için sürekli bakım yorucudur. Anne babanızdan yardım isteyebilirsiniz. Biri bebekle ilgilenirken diğerlerinin her gün sadece kendisi için bir şeyler yapmak için zamanı olmalıdır. Sevdiğiniz bir televizyon programı izleyin, bir kitap okuyun, yürüyüşe çıkın, banyo yapın.

Not:Eğer yalnız bir ebeveyn iseniz, bir arkadaşınızdan ya da yakınınızdan yardım istemekten çekinmeyin. Zamanınızın olması yeniden güç kazanmanızı sağlar.

Bebeğinizle konuştuğunuzda iki şey gerçekleşir. O öğrenir, siz bağ kurarsınız. Siz daha çok konuştukça bunlar daha çok gerçekleşir.
Not:Bebeğinizin çıkardığı sesleri – “ba-ba” ya da “gu-gu” – taklit edin ve daha sonra bebeğinizin bir başka ses çıkarmasını bekleyin ve yeninden tekrarlayın. Bu onun öğrenmesine yardımcı olur ve konuşmaya başlar.


Orta sınıf bir aile çocuklarının hayatının ilk 17 yılında 300,000 TL harcarlar. Bu sadece yemek, barınma ve diğer ihtiyaçlar içindir. Bu, sağlık sigortası gibi artışları içermez. Erken başlanan üniversite eğitimi için para biriktirmeyi de içermez. Bebekler birçok finansal planlama gerektirir.

Kendinize, çok iyi – sakin ve mutlu – bir ebeveyn olacağınızı söylemiştiniz Ancak bunu daha fazla yapamadığınızı düşündüğünüz zamanlar olur. Artık ebeveynliğin her anından keyif almadığınız için suçluluk hissediyorsunuz. Suçluluk duymayın. Bir bebekten uzaklaşmayı istemek doğaldır.

Daha önce çocuk kitapları okumadıysanız, onlara bayılacaksınız. Pek çoğu hem ebeveynler hem de çocuklar düşünülerek, eğitirken eğlenebilmeniz için yazılmıştır. Bebekler de kitap okunmasını sever, çocuğunuza kitap okumak için hiçbir zaman çok erken değildir.

Not
:Sesli okumak, bebeğinizin büyüyünce iyi bir okuyucu olmasına yardımcı olur.

Ebeveynlik hakkındaki bütün o kitaplar ve asla yapmayacağınıza dair verdiğiniz sözler… Belki mükemmel bir dünyada ebeveynler de mükemmel olabilirdi. Ancak gerçek dünyada pratik olan işe yarayanı yapmaktır. Eğer çocuğunuz emzik için çok büyükse ama bu onun uyumasını kolaylaştırıyorsa, muhtemelen bunu yapmasına izin vererek “hata” yapacaksınız. Rahatlayın. Bu onu incitecek bir hata değildir. Şüpheye düştüğünüzde çocuğunuzun doktoruna sorun
Çocuklarınız büyüdükçe hakemlik rolünüz de büyür. Bunu istemeyebilirsiniz. Yine de, kardeşler arasında gerçekleşen karara bağlanacak çekişmeler, çizilecek sınırlar, takip edilecek molalar vardır.

Disiplin, yönetilmesi kolay bir şey değildir. Ancak işinizin bir parçasıdır.

Çocuğunuzun tuvalet eğitimine başlamadan önce birkaç yılınız vardır. Ancak bunu yaparken, tuvalete gittiğinizde sizin ya da eşinizin muhtemelen bir izleyicisi olacaktır. Buna ebeveyn modelleme denir. Bu, tuvalete gitmenin ne ile ilgili olduğunu öğretmenin bir yoludur. Bir çocuk, özellikle de sizinki gibi zeki bir çocuk, izleyerek çok şey öğrenebilir.

Bebek Sevgisi Gerçektir
Bu hemen gerçekleşmeyebilir. Ancak bir gün gelir, çocuğunuza bakar ve daha önce hiç bilmediğiniz derin bir duygu hissedersiniz. Bu duygunun nasıl da sınırsız olduğu ebeveynleri, özellikle de anneleri, hayrete düşürür. Bu bebeği seveceğinizi zaten biliyordunuz ancak bu kadar koşulsuz olacağını tahmin etmiyordunuz. Bunun keyfini çıkarın ve ömür boyu bunu sürdürün.

Ebeveynlik Gitmesine İzin Vermektir
Ebeveynliğin hem acı hem de tatlı yönleri vardır. Her dönüm noktası bir başarıdır ve çocuğunuzun bu noktaya gelmesinden gurur duyabilirsiniz. Ancak aynı zamanda her dönüm noktası çocuğunuzun daha bağımsız olduğu ve size daha az ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Küçükken, gece boyu uyumazken ve kendi başına ihtiyaçlarını karşılayamazken bunun hiç bitmeyeceğini düşünürsünüz. Sonra, sanki daha bir gün geçmiştir ve çocuğunuz size veda ediyordur.
 
Geri
Üst