Bİberlİ Makarna

melegim

Yeni Üye
Üye
Bİberlİ Makarna
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]BİBERLİ MAKARNA[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
400 gr. makarna
nokta.gif
900 gr. kırmızı dolmalık biber
nokta.gif
250 gr. soğan
nokta.gif
280 ml. zeytinyağı
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 1 diş sarımsak
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 60 gr.rendelenmiş taze parmezan peyniri
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 50 gr. dolmalık fıstık
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Karabiber
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Tuz[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Dolmalık biberlerin çekirdeklerini çıkarıp dörder parçaya ayırın. Soğanları soyun, biberlerle birlikte küb şeklinde doğrayın.

Büyük bir tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Biber ve soğanları koyup hafif ateşte 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın, tuz ve karabiberini koyun.

Soğumuş olan sebzeyi parmesan, dolmalık fıstık, sarmısak ve 200 ml. zeytinyağı ile püre haline getirin.
[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Makarnaları haşlayın, süzün ve önceden ısıtılmış bir kasede sos ile karıştırın. [/FONT]
 
Geri
Üst