Biryani(Lübnan Mutfağından)

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Biryani(Lübnan Mutfağından)










lubnan-1953.jpg





Malzemeler:

100 gr basmati pirinci
50 gr tereyağı
50 ml ayçiçeğiyağı
50 ml zeytin yağı
3 su bardağı et suyu
30 gr badem
50 gr kuru üzüm
25 gr dolmalık fıstık
250 gr kemikli kuzu kaburga eti
2 kiraz domates
2 frenksoğanı
Bir kaç tel safran
Yarım soğan
Tuz
Hazırlanışı:
*Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin.

*Pirinci yıkayın. Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın. Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın. Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin.

*Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin. Frenksoğanları ile süsleyin. Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın.



LÜBNAN VE ÇEVRESİNİN EN ÖNEMLİ YEMEKLERİNDEN BİRİ OLAN BİRYANİYİ İSTEĞE GÖRE TAVUKLU VEYA SEBZELİDE YAPABİLİRSİNİZ.
 
Geri
Üst