Cevizli haşhaşlı lokma

_BaLıM_

Yeni Üye
Üye
Cevizli haşhaşlı lokma
haşhaşlı lokma
Melişlerim bu tatlı tarifini çok beğeneceksiniz:)

cevizli_hashasli_lokma-4211.jpg




Malzemeler

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz içi
4_5 yemek kaşığı haşhaş
3 adet ekmek hamuru
yarım su bardağı toz şeker
tarçın

Hazırlanışı

Fırını 160 dereceye ayarlayın.Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın.Mutfak tezgahına çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun yavaş yavaş elinizle yayın.Üzerine sıvıyağ ile incelttiğiniz haşhaşı sürün ceviz içi ve toz şeker ekleyin.Uzun kenarından rulo şeklinde sarın .Dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.Diğer kalan hamur parçalarınıda aynı işlemi uygulayın.Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerine şeker ve ceviz içi serpin.Fırında iyice kızarana kadar pişirn
 
Geri
Üst