Cevizli Kayısı Dolması Tarifi

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Cevizli Kayısı Dolması Tarifi
cevizli kayısı, dolması, tarifi, malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır, hakkında bilgiler burada



Cevizli kayısı dolması tarifİ buyrun hanımlar.


Ramazan ayına en çok tatlı yakışır mı diyorsunu. Cevizli Kayısı Dolması, iftar sofranıza yakışır lezette bir tatlı.
kayisi-244.jpg


Malzeme listesi


• 18-20 adet kuru kayısı
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz
• 1 su bardağı tozşeker
• 1 çay kaşığı toz tarçın
• 2 su bardağı su
• Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı



Yapılışı

• Kuru kayısıları sıcak suyun içinde 15-20 dakika kadar bekletin. Suyunu süzdükten sonra kayısıların içlerini bıçakla ortadan kesin ama tamamen ayırmayın. Yani kayısılar cep gibi şekil alsın.
• Ceviz, tozşeker ve tarçını derin bir kasede karıştırıp kayısıların içlerine ikişer çay kaşığı bu karışımdan koyun ve üzerlerine bastırın.
• Kayısıları bir fırın tepsisine yerleştirip kenarından 2 su bardağı su aktarın. Üzerini alüminyum folyoyla sıkıca kapatıp175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında 30 dakika kadar pişirin.
• Fırından çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Henüz sıcakken üzerine zeytinyağı gezdirip soğumasını bekledikten sonra servise sunun. İsterseniz kaymakla birlikte ikram edebilir ya da üzerine tekrar ceviz serpiştirebilirsiniz.
Not: İsterseniz bu tatlıyı kuru incirle de yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst