çilekli lokma

Lamazi

Yeni Üye
Üye
çilekli lokma
cileklilokma.jpg



MALZEMELER

  • 3 su b. un
  • 1 çorba kç kuru maya
  • 1 su b. süt, su karışımı
  • 100 gr. margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çorba k. toz şeker
  • 1 fiske tuz
Çilek sosu için:

  • Yarım kg. çilek
  • 2 su b. toz şeker
  • 1 tatlı k. vanilya
  • 1 su b. su

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru mayayı ekleyin.1 su bardağı süt vu su karışımı ,toz şeker

tuz ve ılık su ekleyin.Hamur karıştırın.Hamur yumuşak kıvamda olmalıdır.Hamurun üzerine streç film kapatıp

5 dakika mayalanmasını sağlayın.Daha sonra üzerine 1oo gr margarin,1 adet yumurta , ilave edip yoğurun.Hamur yumuşak kıvamda olamlıdır.
Hamuru biraz daha mayalandırın.Hamurdan tatlı kaşığı yardımıyla kopartıp tavadaki kızdırılmış sıvıyağda lokmaları kızartın.Çilek sosu için ise çilekler parçalayıcıda püre haline getirin.Çilek püresini tencerey alın.Üzerine toz şeker,vanilya ve su ialve ederek pişirin.Lokmaların üzerine çilek sosunu dökerek servis edin.



Afiyet Olsun
 
Geri
Üst