Çıtır Börek

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Çıtır Börek
böreğin çıtır çıtır olması için börek yufka böreği böreğin olması için börek
4 kişilik
Malzemeler
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
40 gramlık yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin veya tereyağı
Alabildiğince un, tuz

Üzerine:
Çörekotu veya susam

İç Malzemesi:
100 gram beyaz peynir
1/2 maydanoz

Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba 1 yumurta sarısını, yoğurdu, mayayı, ılık suyu, sıvıyağı katıp iyice karıştıralım. Maya eridiiğinde alabildiğince un ve tuzu alarak yoğuralım. Hamurun mayalanmasını beklemeden 4 eşit parçaya bölelim. Parçalarıbeze yapalım. Her bezeyi yuvarlayarak unlu zeminde hazır yufka inceliğinde açalım. Margarini eritelim. Yufkanın üzerine fırça yardımıyla eritilmiş margarini sürelim. İkinci yufkayı da açalım. İlk yufkanın üzerine serelim. Üzerine eritilmiş margarini sürelim. İkisini birlikte rulo yaparak saralım. Yufkaların içindeki yağın donması için buzlukta 5 dk kadar bekletelim. Diğer iki bezeyi de aynı şekilde ve yine rulo yaparak buzluğa koyalım. Buzluktan çıkardığımız ruloyu, 3 parmak kalınlığında keselim. Kestiğimiz parçaların bir tarafını elimizle büzelim. Kesilen kısmı üste gelecek şekilde koyalım. Merdaneyle yarım parmak kalınlığında inceltelim. İçine peynir koyarak kapatalım. Kapattığımız kısmın pişerken kabarıp, midye şekli alması için hamuru fazla basırmayalım. Üzerine eritilmiş margarinin kalan kısmını yumurta sarısı ile karıştırıp, çöreklerin üzerine sürelim. Görüntüsünün ve tadının güzel olması için çöreklerinizi çörekotu veya susam ile süsleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst