Damar Sertliği ve Damar Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm Önerileri

  • Konbuyu başlatan TİTAN
  • Başlangıç tarihi
T

TİTAN

Forum Okuru
Damar Sertliği ve Damar Tıkanıklığına Bitkisel Çözüm Önerileri
damar sertliğine ne iyi gelir
damar tıkanıklığına bitkisel çözüm
Damar Sertliği ve Tıkanıklığı



Damar sertliği ve damar tıkanıklığının tedavisinde yararlanılan bitkisel çözüm önerilerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz melekler :)


damar-1e.jpg



Damar duvarında yeni bağ doku artılına yada kalsiyum tuzlarının birikmesine bağlı oalrak bir atar damarın sertleşmesini tanımlayan genel terim. Kan damarının bir kısmında ya da tamamında sertleşme sonucu esnekliğini kaybetmesi hali.


Bu hastalık daha ziyade yaşlılarda görülür. Damarın esnekliğini ve yumuşaklığını kaybetmesi, baş dönmesi, damarın sertleştiği yerde ağrı ve sancılar, titreme, dengesizlik, yürüme zorluğu, çabuk yorulma, sinirlilik, zihinde zayıflık gibi.

Tedavisi

Hastalığın gerçek sebebini öğrenmek ve tedavi için sağlık kuruluşlarına ve doktorlara gidilmelidir. Herhangi bir sebep yoksa ve şikayetler devam ediyorsa, destek ve alternatif oalrak aşağıdaki bitkisel tariflerden biri veya birkaçı kullanılabilir.

Öneriler

İlk işlem olarak sigara, katı yağlar, hayvansal gıdalar, sanayi ürünleri, hamur işi, tuz, yağlı yiyecekler, pasta ve ağır yiyeceklerden kaçınılmalı. Ayakta fazla durmamalı, kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Mevsimlik taze sebze-meyveler bol yenmelidir. Genelde sıvı yağ kullanılmamalı, bol spor yapılmalı, ağrılar ayak bölgesinde ise bol geniş ayakkabı giyilmeli, soğuk su ile sabah akşam ayak bölgesi yıkanmalı, vakit buldukça ayakları yüksekte tutmak gerekir.


1. Tarif:

Alıç yaprakları ve çiçeği, at kuyruk otu, ay çekirdeği çiçeği ve yağı, civan perçemi, enginar yaprağı, maydanoz yaprağı, koca yemiş yaprağı, kayın ağacı, zeytin yaprağı, ökse otu, kuşburnu, şahdere otu, mercan köşk, biberiye, oğul otu, hardal, ada çayı, kekik, gül yaprağı, karabaş otu ve biberiye.

Otların tamamı veya ayrı ayrı az miktarda taze olarak kaynatılıp aç ve tok karmna ballı limonla içilir.

2. Tarif:

Sarmısak dövülüp bol miktarda yenir. Tere otu, alıç meyvesi, hünnap, iğde, limon, enginar, lahana, narenciye ve mısır bol miktarda yenir.

3. Tarif

Soya, fındık yağı, ayçiçek yağı, mısır özü yağı, zeytin yağı kullanılır. Katı yağdan kaçınmak gerekir.

4. Tarif:

Yarı limon, yarı zeytinyağı bir kapta karıştırılarak 4 öğün tok karnına 1 yemek kaşığı veya fincanla içilir.

5. Tarif:

Nohut kadar tel nişadır 3 öğün aç karnına emilip yutulur.

6. Tarif:

Taze kiraz meyvesi bol miktarda yenir. Çöpleri kaynatılarak suyu çay gibi içilir.

7. Tarif:

Özellikle kiraz, pazı, erik, üzüm, narenciye, turp, havuç, maydanoz, lahana, kabak, karpuz, pırasa, enginar, taze biber, sarımsak, soğan, semizotu, çilek, böğürtlen, soya fasulyesi, çiğ ceviz, domates, tere, kereviz bol miktarda tüketilir.

8. Tarif:

Patatesi rendeleyip suyu çıkarılır. Her sabah aç karnına 1'er fincan içilir.

9. Tarif:

100 gr sarımsak dövülür

500 gr pazı yaprağı

50 gr kekik otu

karışım 6 lt suyla karıştırılıp 5 lt kalana kadar kaynatılır. Suyu süzülüp alınır. Buz dolabında saklanır. İçilecek kadar dışarı çıkarılıp 3 öğün aç karnına 1'er çay bardağı içilir.

10. Tarif:

500 gr sarımsak dövülür

1 kg üzüm sirkesinin içerisine koyulup ağzı sıkıca kapatılır. 15-20 gün güneş almayan bir yerde bekletilir. 2-3 günde bir çalkalanır daha sonra süzülüp suyu alınır. 3 öğün aç karnına 1'er fincan süte 20 damla damlatılıp içilir.

11. Tarif:

Enginar yaprağı

Ökse otu

Karabaş otu çiçeği

Gül

Biberiye

eşit miktarlarda karıştırılır. 2-3 su bardağı kaynar suya karışımdan 2 yemek kaşığı koyulup 10 dakika demlenir. Limon ve balla 3 öğün aç karnına içilir.

12. Tarif:

1 kg bal

1 kg keçiboynuzu pekmezi

50 gr keten tohumu

50 gr sarı sabır

50 gr hardal tohumu

50 gr anason

50 gr mayana tamamı dövülüp macun yapılır. 3 öğün aç karnına 1'er yemek kaşığı yenir.
 
Geri
Üst