Demokratik Kongo Cumhuriyeti Yemek Kültürü Yeme İçme Özellikleri

T

TİTAN

Forum Okuru
Demokratik Kongo Cumhuriyeti Yemek Kültürü Yeme İçme Özellikleri
kongo demokratik kongo cumhuriyeti yeme içme özellikleri yemek kültürü ile ilgili bilgiler burada melekler. Afrika'nın toprak bakımından 3. büyük ülkesi Demokratik Kongo Cumhuriyeti bildiğiniz gibi Orta Afrika'da yer alıyor ve eski adı Zaire melekler. Bu makalemizde sizlerle paylaşmak istediğim konu Kongo yemek kültürü. İzlediğim Ayna programı beni öyle etkiledi ki bu konuyu açmak , izlemeyenleri de bilgilendirmek istedim :) Çünkü Kongo yeme içme özellikleri bizim için hayli yabancı ve garip. :D:D


timsah-34a.jpg



Yiyecek olarak bakkallarda temel gıda maddeleri pirinç, un, şeker, konserve, bisküvi gibi gıdalar satılıyor. Ama asıl garip olan yiyecek pazarları. Elbette ki çeşitli sebzeler, patates, meyve de var bu pazarda ama et te var . Tezgahlarda canlı kaplumbağalar ve timsahlar istiflenmiş. Aynı zamanda kesilip, parçalanmış timsah etleri de müşteriye sunuluyor.

Afrika’da her kabilenin kendine ait bir kültürü var. Timsah etini çok seven bir kabile olduğu gibi hayatlarında ağzına timsah eti sokmamış ve sokmayacak bir sürü kabile de var. Yani kabileden kabileye yemek kültürü de değişiyor Afrika’da.

Bize göre en garip yiyeceklerinden birisi de kurt, evet bildiğiniz ağaç kurdu :S Tezgahlarda adetle satılan kurtların 4 tanesi yarım Dolar. Bu kurtlar genelde Palmiye ağaçlarının köklerinde bulunurmuş. Satın almak için gelen müşteri canlı canlı kurdu yiyip tadına bile bakıyor. Satıcı bayan da ayrıca canlı termit karıncaları da satıyor hatta satış yaparken ağzına atıyor. Net olan bir şey var; Kongo insanının damak tadı bizlerden oldukça farklı. :S

Otellere gelince, neyse ki onlar var :D:D Brazaville'deki büyük otellerde Fransız yemekleri servis eden kaliteli restoranlar bulunmakta. Bunu haricinde İtalyan, Lübnan ve Vietnam yemekleri yapan restoranlar da mevcut. Nanga Gölü ile Loubomo'daki Grand Hotel'deki bazı restoranlar özellikler Afrika mutfağından örnekler sunuyorlar.

Ulusal Spesiyaller
  • Balık
  • Dev istiridye
  • Jumbo karides
  • Piri Piri (Biberli tavuk)
  • Mouamba (Hurma yağında tavuk)
  • Saka Saka (Yer fıstığı ezmesi ve hurma yağında pişirilen manyok yaprakları)
  • Maboke (Büyük marantacee yaprakları içinde pişirilen alabalık)

Ulusal İçecekler:
  • Bira
  • Ananas ve mango gibi taze meyve suları
 
Geri
Üst