Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır ?
dereotlu peynirli poğaça
dereotlu poğaça nasıl yapılır
dereotlu poğaça tarifi


Şöyle tavşankanı demlenmiş miss gibi bir çay, dumanı üstünde :) Yanında hazırlanmış bir tabak. İçinde bir dilim yumuşacık üzümlü kek, tazecik marulların içinde mercimek köftesi, fırından yeni çıkmış ıspanaklı kol böreği ve mis gibi kokusuyla dereotlu poğaça :) Ne o ? Yoksa dereotlu poğaçanın nasıl yapılacağını bilmiyor musunuz ? Hemen tarifini verelim o halde :)


dereotlu_pogaca-34b.jpg



*2 adet oda sıcaklığında orta boy yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı oda sıcaklığında tereyağı
*1 paket instant maya
*1 paket kabartma tozu
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*Yarım demet ince kıyılmış dereotu
*Aldığı kadar un.( Hamur elinize yapışmadığı anda un eklemeyi bırakın )

İçine;
Kaşar peyniri veya beyaz peynir

Üstüne;
Yumurta sarısı ve haşhaş tohumu

Hazırlanışı;
1.Tüm hamur malzemesini karışırıp, yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
2.Yoğurduğunuz hamurun üstünü örterek, ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin ve mayalanarak kabarmasını sağlayın.
3.Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzun içinde inceldin ve içine bir miktar peynir koyduktan sonra, mekik şeklinde kapatın.
4. Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
5.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst