T
TİTAN
Forum Okuru
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır Buyrun Öğrenelim
Dondurmalı Erik Tatlısı Tarifi
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır
Sevgili melekler, yazın sıcaklarının son demlerini yaşadığımız şu günlerde hem hafif hem leziz dondurmalı bir tarif sunuyoruz sizlere. Tarifte ki dondurmayı kendiniz evde yapabileceğiniz gibi uğraşmayayım diyorsanız hazır da alabilirsiniz. Lafı fazla uzatmayalım ve Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır hep birlikte öğrenelim...
Dondurmalı Erik Tatlısı İçin Malzemeler:
Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)
500 gr toz şeker
Bir miktar su
Tarçın
Ceviz ya da badem
1 çorba kaşığı nişhasta
Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:
Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerden temizleyin. Bütün erikler bittikten sonra yarım kg şekeri eriklerin üzerine dökün ve üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup 2 saat kadar bekletin. Erikler 2 saat sonra sulanacak. Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tarçın ve 1 çorba kaşığı nişhastayı koyun. (nişhastayı bir miktar suyla ıslatın ki sıcak eriklerin üzerinde top top kalmasın) 2 dk sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Erikler soğuduktan sonra yarım kg vanilyalı dondurmanın üzerine erikleri koyup en son erik suyundan üzerine dökün. Son olarak da cevizle süsleyerek servis yapın afiyet olsun...
Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır
Sevgili melekler, yazın sıcaklarının son demlerini yaşadığımız şu günlerde hem hafif hem leziz dondurmalı bir tarif sunuyoruz sizlere. Tarifte ki dondurmayı kendiniz evde yapabileceğiniz gibi uğraşmayayım diyorsanız hazır da alabilirsiniz. Lafı fazla uzatmayalım ve Dondurmalı Erik Tatlısı Nasıl Yapılır hep birlikte öğrenelim...
Dondurmalı Erik Tatlısı İçin Malzemeler:
Yarım kg erik (kırmızı olgun erik)
500 gr toz şeker
Bir miktar su
Tarçın
Ceviz ya da badem
1 çorba kaşığı nişhasta
Dondurmalı Erik Tatlısı Yapılışı:
Erikleri yıkayıp hazırladıktan sonra ortadan ikiye bölüp çekirdeklerden temizleyin. Bütün erikler bittikten sonra yarım kg şekeri eriklerin üzerine dökün ve üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup 2 saat kadar bekletin. Erikler 2 saat sonra sulanacak. Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra tarçın ve 1 çorba kaşığı nişhastayı koyun. (nişhastayı bir miktar suyla ıslatın ki sıcak eriklerin üzerinde top top kalmasın) 2 dk sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Erikler soğuduktan sonra yarım kg vanilyalı dondurmanın üzerine erikleri koyup en son erik suyundan üzerine dökün. Son olarak da cevizle süsleyerek servis yapın afiyet olsun...