Dutlu Kup

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Dutlu Kup
karadutlukup-9851.jpg





Malzeme :


* 10 pötibör bisküvi
  • 1 kase kara dut
  • 3 çorba k. tozşeker
  • 1 su b. portakal suyu
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 su b. ceviz
  • 1 su b. krema
  • 1 çay b. pudra şekeri

Süslemek için:


* Dut
  • ceviz
  • kayısı


Hazırlanışı :



Tavaya toz şekeri alın ve karamel kıvamına getirin.Karamel kıvamına gelince üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ilave edin.Akıcı bir kıvam elde edin.Daha sonra üzerine 1 kasenin yarından fazlasını tavaya ilave edin.Karıştırma kabına 1 su bardağı kremayı alın.Üzerine 1 çay bardağı pudra şekeri ilave edip mikserle çırpın.Üzerine 1 kutu labne peyniri ekleyin ve tekrar çırpın.

10 adet pötibör bisküviyi ve 1 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin.Kuplara ilk önce kremalı karışımdan boşaltın.Üzerine toz haline bisküvi ve cevizi üzerine karadutları alın.Kalan kremalı karışımı boşaltın.Üzerine kalan karadutları ile süsleyip soğuk olarak servis edin.
 
Geri
Üst