Duygusal ve fiziksel taciz

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Duygusal ve fiziksel taciz
taciz itirafları tacizden hoşlanan kadınlar kadınların duygusal özellikleri kadın ve erkeklerin fiziksel ve duygusal özellikleri fiziksel özellikler nelerdir
4149e03a3ea8940.jpg



Çalışan kadınların derdi sorunu maalesef bitmiyor bunlardan biride sıkça karşılaşılan duygusal taciz olayları .Bakalım bayanların bu konuda sıkıntıları nelermiş

Son zamanlarda en çok sözü edilen olay, duygusal ve fiziksel taciz. kadınların hayatını zindana çeviren duygusal taciz, onların ruhunda kapanmayacak yaralar açıyor. Yapılan bir araştırmaya göre, gelişmiş ülkelerde kadınların yüzde 25'i evlilik hayatlarında mutlaka fiziksel tacize uğrayacak. Çok büyük bir çoğunluk ise duygusal tacizle karşı karşıya kalacak. Üstelik erkeklerin büyük bir bölümü evlerinde duygusal taciz uyguladıklarını itiraf etmekten kaçınıyorlar, ya da yaptıklarının duygusal taciz olduğunun bilincinde değiller. Duygusal ve psikolojik taciz, kadınlar üzerinde gözle görünen bir hasar yaratmasa da kadının bu davranışlardan gördüğü zararı yaşamı süresince gidermesi olanaksızdır. Yaralar, bereler zamanla iyileşir ama kadın uğradığı duygusal tacizin izlerini yaşamı süresince taşır.

Yakınlarınızdan uzaklaşmayın

Psikologlar, kadınları özellikle çok ısrarcı ve kara sevdalı aşıklara karşı uyarıyorlar. Böyleleri sevdikleri kadını çok çabuk özlediklerini iddia ederler. Sırf kadının sesini duyabilmek bahanesiyle günde bir kaç kez telefonla ararlar. Her gün buluşmak isterler. Beraber olacakları süreyi binbir bahaneyle uzatmaya bakarlar. Bir kadın, böyle bir erkekle hayatını birleştirdiği zaman acı gerçekle karşı karşıya gelir. O çok seven, kadının aşkıyla yanıp tutuşan erkek, gerçekte son derece bencil, diktatör ruhlu, kırıcı ve kıskanç biridir. Kadın, uğradığı duygusal tacizi nasıl önleyeceğini bilemez. Zamanla erkek; kadının her hareketini eleştirir, yaptığı hiç bir işi beğenmez. Kavgalar giderek şiddetini artırır. Kıskançlık krizleri yüzünden kadının özgürlüğü iyice kısıtlanır. Öyle ki, kadın artık hemcinsleriyle bile arkadaşlık yapma hakkına sahip olamaz. Bazı erkekler, duygusal tacizi daha da ileri götürüp kadının kendi ailesiyle temasını bile yasaklamaya kalkışırlar. Annenin, kardeşlerin, hala ya da teyzelerin kadını olumsuz yönde etkilediklerini ileri süren erkek, bu kişiler yüzünden eşine yasaklamalar getirir. Eğer kadın bu beraberliği noktalayamazsa, özgüvenini kaybeder, tek başına hiç bir konuda karar veremeyecek duruma gelir.

Flört dönemine dikkat

Bazı erkekler, aşırı derecede titizlikleriyle dikkat çekerler. Flört döneminde, kadın erkeğin bu özelliğinden hoşlanır. Titiz, düzenli bir erkekle yaşamanın bazı kolaylıklar sağlayacağını zanneder. Ama gerçek, kadının düşündüğünden çok farklıdır. Titiz erkek, duygusal taciz sınırlarını zorlar. Gömleğinde en küçük bir kırışık olsa, kadını beceriksizlikle suçlayıp, avaz avaz bağırır. Sofrada istediği gibi bir düzen sağlanmamışsa gene duygusal taciz çarkları işlemeye başlar. Aşırı derecede titiz bir erkek klasik duygusal tacizci tipidir.

Duygusal tacizin en kötü yanı, iş işten geçmeden durumu anlamaya imkan olmamasıdır. Erkek, flört döneminde bir çok özelliğini kadından gizler. Ya da bu özelliğin ortaya çıkmasına fırsat olmaz. İş işten geçtikten sonra ise kadın duygusal tacizden kurtulmak için çaba harcadıkça durum daha da kötüleşebilir. Kadın bir kez duygusal taciz yaşayınca, erkeklerden çekinmeye başlar. İkinci bir deneme yapmaya istekli olmaz.Her erkeğin aşağı yukarı aynı tavırlar içinde olacağı düşüncesi kadının kafasına yerleşir.


Uyarıcı işaretler

Sizin planlarınızı her zaman eleştirir.

Giyim zevkinize karışır. Giyeceğiniz kıyafeti o seçmek ister.

Başka erkeklerle konuşmanıza kızar. Kıskançlığını gizlemez.

Zamanınızın büyük bir bölümünü ona adamanızı ister.

Küçük sorunlar onu çok kızdırır.

Evde başka, dışarda başka bir kişilik sergiler.

Sorunlarının sorumluluğunu başkalarına yüklemeye bayılır.

Sinirlendiği zaman, sizin onu tahrik ettiğinizi söyler.

Ne yapabilirsiniz?

Sorunu unutmak için devamlı çalışmak yerine, çözüm arayın.

Arkadaşlarınızla ve ailenizle daha sık buluşmayı deneyin.

Yakınlarınıza durumu anlatıp onların fikrini alın.

Duygusal tacizi önemsiz sayıp herşeye katlanmaktan vazgeçin.

Özgüveninizi yitirmemeye çalışın.

Problemi olan kişinin siz değil eşiniz olduğunu unutmayın.
 
Geri
Üst