ESDE' den Patlicanli pogaca

ESDE

Hamiş Melek
ESDE' den Patlicanli pogaca
patlicanli pogaca, tarifi, malzemeleri, nasıl yapılır, resimleri, konulari burada melekler
Evett Meleklerrr, gelelim gecen gun yaptigim patlicanli pogacalarima:))

Esim patlican hastasi oldugu icin, ve cok yemek sectigi icin, patlicanli yemeklere mecburen agirlik veriyorum, genelde pogaca ve boreklerimede kullanirim patlicani...

Tarifime gecmeden once, bir konuyu sizlerin tercihine birakiyorum, daha once yaptigim patlicanli pogacada patlicanlari kozlemistim, ve oyle denemistim benim pek hosuma gitmedi pogacinin icinde sanki koz kokusu agir basti gibi geldi, bu sefer patlicanlarimi hafif kizartarak yaptim bana daha hos geldi tadi, tamamen damak zevki size birakiyorum...ve tarifime geciyorum...:)


DSC03914-48.jpg




MALZEMELER

250 gr Margarin,(yumusatilmis)
2 Yumurta (biri uzeri icin)
1 cay fincani sut
1 pk maya (ben kuru maya kullandim)
1 tatli kasigi tuz
1 Yemek kasigi toz seker
Aldigi kadar un


IC MALZEMELER

1 Buyuk boy patlican
1 Buyuk boy domates
1 Orta boy sogan


YAPILISI

Oncelikle hamur icin gerekli tum malzemeler karistirilip yumusak bir hamur elde edilir, Daha sonra hamurumuz, agzi kapali bir kapta dinlenmeye birakilir


Hamur dinlenirken, bizde icini hazirlamaya baslayalim;

Patlicanimizi yikayip alacali soyduktan sonra, kucuk kucuk kup seklinde dograyalim,
ayni sekilde domatesinde kabugunu soyup kup kup dograyalim, Daha sonra yayvan buyuk bir tavada patlicanlarimizi az yagda hafifce kizartiyoruz, kizaran patlicanlari havlu kagit uzerine baska bir kaba aliyoruz(fazla yagini cekmesi icin) daha sonra ayni tavada soganimizi kucuk kucuk dograyip kavurmaya basliyoruz, kavrulan soganlarin uzerine dogradigimiz domateslerimizide ekleyip biraz kavurduktan sonra kizarttigimiz patlicanlarida ekliyoruz, butun malzemeleri karistirip domatesler suyunu cekene kadar pisiriyoruz, icine tercihinize gore baharat katabilirsiniz, bir tatli kasigi tuz koymayi unutmayin :) ve icimizz hazirr!

Mayasi gelen hamurumuzun icine yaptigimiz patlican harcindan bir miktar koyup dilediginiz sekli verebilirsiniz...yaglanmis yada yagli kagit serilmis firin tepsisinin uzerine dizdigimiz pogacalarimizin uzerine kalan bir yumurtamizin sarisini surup uzerinide dilerseniz corek otuyla susleyebilirsiniz...

Pogacalarimizi 170 derece firinimizda uzerleri ve alti esit sekilde kizarana kadar pisiriyoruz....


Afiyett OLsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:)




 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst