Et mezesi
et mezeleri etin yanına meze kırmızı et mezeleri yemeklerinin yanına etin mezeler
malzemeler
150gr. Kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bayat ekmek içi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 -2 diş ezilmiş sarımsak
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
2 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon
1-2 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
kırmızı pul biber
yapılışı
kuşbaşı eti soğanı tencereye koyun. üzeri kekik serpin. Pişirmeye bırakın.
Pişmiş etleri blendıra koyun. üzerlerine bayat ekmek içi cevizi sarımsağı karabiberi kimyonu zeytinyağını tuzu ve limonu ekleyin. Blendırda çevirin.
Yoğun olursa süt ile inceltin.
malzemeler
150gr. Kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bayat ekmek içi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 -2 diş ezilmiş sarımsak
2 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
2 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı limon
1-2 kahve fincanı süt
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
kırmızı pul biber
yapılışı
kuşbaşı eti soğanı tencereye koyun. üzeri kekik serpin. Pişirmeye bırakın.
Pişmiş etleri blendıra koyun. üzerlerine bayat ekmek içi cevizi sarımsağı karabiberi kimyonu zeytinyağını tuzu ve limonu ekleyin. Blendırda çevirin.
Yoğun olursa süt ile inceltin.