Et Pişirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Et Pişirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler!
et pişirmeden önce, et pişirirken, et pişirmenin püf noktaları


Sevgili melekler, geleneksel misafir sofralarımızın baştacı et yemekleridir. Ancak ne yazıkki herkes eti lezzetli pişiremez. Bunun sebebi eti pişirmeden önce ve pişirirken dikkat edilmesi gerkeen noktalardır. Herkesin parmaklarını yiyeceği, bir yiyenin bir daha isteyeceği lezette et pişirmek için, pişirmeden önce dikkat edilmesi gereken noktaları sizlerle paylaşıyoruz...


lezzetli-et.jpg





Hayvanların hareket eden bölgelerinde yer alan etler pişirilince sert olur. Bunun aksine hareket etmeyen bölgelerdeki etlerde oldukça yumuşak olur.
Et her zaman kısık ateşte pişirilmelidir.
Etin üzerine sirke veya limon damlatılırsa etler yumuşak olur.
Etin köpük oluşturmaması için yağda çevrilip soğuk su ilave edilmelidir.
Hayvan kesildiği zaman ölüm katılılığı denilen olay meydana gelir. Bu durumda et kolay kolay pişmez. Eti bir süre dinlendirmeniz gerekir.
 
Geri
Üst