Ev yapımı lahmacun

sılam_nisa

Hamiş Melek
Ev yapımı lahmacun
lahmacun ev yapımı lahmacun ev yapımı hamuru
İŞTE MELEKLERİM SİZLERE NEFİS BİR LEZZET. BEN LAHMACUN ÇOK SEVERİM. BU TARİF TAM BENLİK.:deli:AĞZINIZ SULANMASIN , HADİ YAPIN! :D:D

lahmacun-1c5.jpg


EV YAPIMI LAHMACUN

MALZEMELER:
HAMUR İÇİN:
1 PAKET YAŞ MAYA
UN ( YAKLAŞIK 5-6 BARDAK )
TUZ VE ILIK SU
İÇİ İÇİN:
500 GR. KIYMA
3 ADET SOĞAN
3 ADET SİVRİ BİBER
3 ADET DOMATES
1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
1 KAŞIK BİBER SALÇASI
3 KAŞIK SIVIYAĞ
3 DİŞ SARIMSAK
TUZ, PULBİBER, KARABİBER, KİMYON
YAPILIŞI:
Hamur için malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalandırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın.
Tüm iç malzemeyi sırasıyla robottan geçirin. Bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Üzerine iç malzemeden birer yemek kaşığı koyun ve yayın. Tavada pişirin.
Pişen lahmacunları sıcak olarak, maydanoz ve limon eşliğinde servis edin.
Ve sıcak sıcak afiyetle yeyin.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.


 
Geri
Üst