Evde Ekmek Hamuru ile Lahmacun

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evde Ekmek Hamuru ile Lahmacun
ekmek hamuru tarifi lahmacun hamuru lahmacun tarifi ekmek hamurundan tarifler
Malzemeler
1 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 sivri biber
250 gr. kıyma
içi için: 2 domates
2 adet ekmek hamuru (fırından alalabilirisiniz)
2 soğan
1.5 çay bardağı sıvıyağ
Biraz un
Tuz, karabiber


Hazırlanma Şekli

*Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Yağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp yağda pembeleştirin. Sivri biberleri ve kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, bir kaşık suyla eritilmiş salça, tuz ve karabiber ilave edin. Koyulaşınca ateşten alın.
*Tezgahın üzerini unlayın. Ekmek hamurlarını küçük bezelere ayırıp tabak büyüklüğünde, lahmacun hamuru inceliğinde açın.
*Teflon tavada az yağ ısıtıp hazırladığınız hamurları kısık ateşte iki taraflı olarak pişirin.
*Hazırladığınız kıymalı harcı lahmacun hamurlarının üzerine eşit olarak paylaştırıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
 
Geri
Üst