Gebelikte Dondurma Yemenin Faydası Var mı?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Gebelikte Dondurma Yemenin Faydası Var mı?
gebelikte dondurma, hamilelikte dondurma yemek, hamilelik ve dondurma


Sevgili melekler, sıcak yaz günleri kapıda. Her ne kadar dondurmanın mevsimi artık pek kalmamış olsa da yaz sıcaklar dondurmanın en çok tüğketildiği zamanlar. Bu zamanların gelmesine az bir zaman kala, bu yazı gebe geçirecek meleklerimizin merak ettikleri konulardan biri, gebelikte dondurma yemenin artıları ya da varsa eksileri neler? Ne gibi noktalara dikkat edilmeli? Araştırdık ve bu konuda gebe meleklerimizi bilgilendiriyoruz...



gebelikte-dondurma.jpg



Uzman Diyetisyen Sevinç Bakan, gebeliğinin son ayları yaza denk gelen kadınların da, tatlı olarak dondurmayı tercih edebileceğini ifade etti.

Bakan şöyle devam etti: "Dondurma iyi bir kalsiyum, enerji ve protein kaynağıdır. Kalsiyum gebelikte annede oluşan kemik kayıplarını azaltır, bebeğin kemik gelişimini destekler. Ayrıca annede kas krampları, tansiyon ve buna bağlı olarak preeklemsi riskini azaltır. Süt ve süt ürünleri kalsiyumun en zengin kaynaklarıdır. Günlük beslenmelerinde düzenli olarak süt-yoğurt, peynir tüketen gebeler haftada 1-2 kez dondurma yiyerek kalsiyum alımını destekleyebilir."

"Yemeden önce 5 dakika bekletin"

Annelerin dondurma tüketimine özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Bakan, dondurmanın enerji içeriğinin yüksek olması nedeniyle annenin gebeliğe bağlı olarak artan enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Bakan, dondurmanın, içerdiği sütten dolayı kaliteli bir protein kaynağı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Proteinler bebeğin gelişimin temel taşıdır. Annenin sağlığını korumada önemli yeri vardır ve günlük mutlaka yeterli alınmalıdır. Protein ve kalsiyum açısından besleyici olan dondurma, hamilelere enerji vermektedir. Bu özelliği nedeniyle hamilelik aşamasında dondurma tüketimi yararlıdır."

Bakan, sağlıklı gebelerde haftada 1-2 kez ve 2-3 top dondurma tüketilebileceğini vurgulayarak, dondurmanın hijyenik özelliklerine ve saklama koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Dondurmanın yenme zamanının önemli olduğuna dikkati çeken Bakan, "Kan şekeri dengesizliklerini önlemek için gündüz saatlerinde ve yemeklerden en az 2 saat sonra yenmesi daha uygundur. Yenmeden önce yaklaşık 5 dakika kadar bekletilmesinde fayda vardır. Zira çok soğuk besinler gebelikte riskli olabilir ya da boğaz ve solunum yolu enfeksiyonlarını tetikleyebilir" dedi.
 
Geri
Üst