Gebelikte toksemisinin tedavisi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte toksemisinin tedavisi
hamilelik toksemisi gebelik toksemisi nedir
GEBE, toksemisinde kesin istirahata alınır. Gebelerin sakin ve dinlendirici bir ortamda bulundurulması şarttır. Gereğinden fazla kilo alması önlenir. En az sekiz saat uyku uyuması sağlanır. Yatıştırıcı bir takım ilâçlar verilir. Tuz alınması kısıtlanır. Eklampsi kuşkusu olmadan gebenin tuz ihtiyacının kısıtlanmasının tehlikesi olacağı bilinmelidir. Gebelik toksemilerinde tuz kısıtlanabilir. Annede kansızlık söz konusu ise bunun düzeltilmesi gerekir. Beklenen doğum tarihinden iki hafta önce gebe mutlaka hastaneye yatırılarak tedavi edilir. Gerektiğinde ağrı ile doğum başlatılır.

Gebelik toksemileri annede, plasentanın rahim duvarından ayrılmasına, kafa içerisinde kanama ve buna bağlı felçlere, yol açabilir. Aynı zamanda kan basıncı yüksekliği, artık annede, sürekli ve ömür boyu sorun yaratacak bir hastalık olarak yerleşebilir. İleri şekillerinde komaya sokabilir hatta bazen ölümle sonuçlanabilir. Bütün bunlar zamanında teşhisi konulup tedbir alınmasıyla önlenir. Doğum öncesi izlemelerin en önemli sebeplerinden biri bu ve buna benzer durumların önlenmesidir.
Gebelik toksemisi ölü doğumlar getirebilir. Bebeğin beyni, oksijensiz kalır ve sinir sistemi, zekâsı etkilenir. Rahim içinde gelişme, geriliğine sebep olur. Akciğerlerde kanama yapar. Bebek normal ağırlığının altında doğar. Plasentada yetmezlik sonucu rahim içinde beslenemez.
 
Geri
Üst