haftada en az 2 kere balik yiyin

nisan

Yeni Üye
Üye
haftada en az 2 kere balik yiyin
Günümüzde insanların balık ile ilgili fikirleri çok uç noktalardadır. Kısaca balığı ya çok seviyoruz ya da nefret ediyoruz.

balik1.jpg

Aslında balık, soframızda haftada en az 2 kez yerini alması gereken önemli besinlerden biridir. Yapılan araştırmalar, düzenli olarak balık yemenin sayısız yararı olduğunu kanıtlamıştır.
Balık Yemek Neden Bu Kadar Önemli?

Doğan Sağlık Grubu Beslenme ve Diyet Uzmanı Emine Sezen; “İnsanların karşılaştığı bir çok hastalığın nedeni, aldıkları besin maddeleri ve yanlış beslenme alışkanlıklarıdır.
Bundan dolayı insanlar, beslenmelerine dikkat etmek zorundadır. Yüksek kolesterolden ileri gelen hastalıkların, önemli oranda kırmızı etten kaynaklandığı artık insanlar tarafından bilinmektedir.
Bunun için daha sağlıklı ve doymamış yağ asitleri yönünden zengin olan balık yenmelidir.” diyor.
”Tüketilen yağların, doymamış yağlarca zengin olması çok önemlidir. Çünkü omega-3 serisi yağ asitlerinin vücutta, biyokimyasal ve fizyolojik aktivitelerde önemli görevler üstlenmektedir. Yağ asitleri insan vücudunda göz, beyin , testis ve plasentada toplanarak gözlerin uygun şekilde çalışmasına ve beynin fonksiyonlarını eksiksiz olarak yerine getirmesine yardımcı olmaktadır.” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sezen, balığın vücudumuza sağladığı diğer önemli faydaları da söyle sıralıyor;
• Kalp hastalığını ve felci önler.
• Kolesterol metabolizmasını ayarlar.
• Kemikler için yararlıdır.
• Şeker hastaları için yararlıdır.
• Astım tehlikesini azaltır.
• Prostat kanseri riskini azaltır.
• Kırışıklara karşı etkilidir.
• Yağ oranı azdır.
Kılçığı Bile Faydalı!
Balığın kılçığında bulunan yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemiklerin sağlığı ve dayanıklılığı bakımından önemli. Bu özelliği nedeniyle kemik erimesi sorununu yaşayanların balık etini fazla tüketmesi gerekmektedir.
Sardalya ve ya somon gibi konserve ve yumuşak kılçıkları ile birlikte yenilebilecek küçük balıkların tüketilmesi doğru beslenmenin en iyi yolu olacaktır.

Nedir Bu Omega-3?

Omega-3, vücut tarafından yapılmayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asitlerinden biridir. Herkesçe bilinmektedir ki Omega- 3, en fazla balık yağında bulunmaktadır. Balık türleri içerisinde de özellikle uskumru, sardalya, hamsi ve somon balığında bol miktarda bulunmaktadır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sezen;” Haftada en az 2-3 kez balık yiyin. Balığı kızartmak yerine ızgara ya da buğulama olarak yemeyi tercih edin. Eğer ailenizde kalp hastalığı varsa Omega-3 içerikli bir beslenme alışkanlığı edinin ve bunu ömür boyu sürdürün. Dengeli omega yağ asidi alımı, sizi kalp krizi riskinden de koruyacaktır” diyor.

alinti
(Doğan hastanesi.com)
 
Ce: haftada en az 2 kere balik yiyin

kilcigin faydali oldugunu bilmiyordum,cok zahmetli yemek ama degermis gercektenn,kizim yese sevse hep yaparimda ,nerde ins yer zamanlada bnde yaparim,sevgiler canlarimm
 
Ce: haftada en az 2 kere balik yiyin

eşim kılçıklarını ayırırsa balık yerim ayırmassa yemem nası ama ellerine sağlık canım
 
Ce: haftada en az 2 kere balik yiyin

şu benim heriften tırsmasam haftanın 2 günü deyil 2 günü balık yerimde adam illallah etti artık balıktan ben çok seviyorum ne edeyim severek yediğim tek faydalı besin ayy gece gece aklıma balık düşürdün iyimi
 
Ce: haftada en az 2 kere balik yiyin

canim hidosum caninmi cektii sen iste gelip yaparimm,kiyamam sana canmm,
 
Geri
Üst