Cevap: Haftanın en hamarat meleği
kara lahana çorbası
Kuru fasulye
1/3 su bardagi
60 gram
Misir yarmasi
1/3 su bardagi
60 gram
Su
6 su bardagi
1200 gram
Sogan
1 k���k boy
30 gram
Margarin
3 yemek kasigi
30 gram
Kiyma
1/4 su bardagi
45 gram
Sal�a
1 yemek kasigi
10 gram
Tuz
2 tatli kasigi
12 gram
Kara lahana
5-6 yaprak
125 gram
Kara biber
1/4 tatli kasigi
0.5 gram
Kirmizi biber
1/2 tatli kasigi
1 gram
Yapilisi
Fasulyeyi yika, yarmayla birlikte, 2 su bardagi su ile aksamdan islat, kalan suyu kat, yumusayincaya degin, 45-50 dakika pisir. Sogani soy, yika, ince ince dogra , yag ve kiymayla beraber ayri bir tence- reye koy, kisik ateste, biraktigi suyu �ekene degin, yaklasik l0 dakika pisir, sal�ayi ve tuzu ekle, birka� kez �evir, fasulye, yarma ve pisme suyunu koy, kaynamaya birak. Lahanayi yika, ince ince kiy, kaynayan karisima kat, 20 dakika pisir, baharati serp
Lahana Salatası tarifi
Her türlü et yemeği veya makarnanın yanında yiyebileceğiniz, oldukça light bir salata. Üstelik lahana gibi bir antioksidanı çiğ yiyerek tüm nimetlerinden faydalanacaksınız.
- 1 büyük yemek tabağını tepeleme dolduracak kadar (250 gr) lahana
- 1 büyük veya 2 küçük havuç (150 gr)
- 1 limon
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı balsamik sirke
- Tuz
Lahanaları iyice yıkayıp, ince ince doğrayın. Ağza sert gelmemesi açısından, damarlarını keserek çıkartabilirsiniz. Rendelediğiniz havuç ve arzuya göre ekleyeceğiniz tuz ile birlikte harmanlayın. Sosu için, ayrı bir kapta limon, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırarak, salatanızın üzerine gezdirin. Dereotu, maydonoz veya siyah zeytin ile süsleyerek 3-4 kişiye servis edebilirsiniz.