Halka Tatlısı

*GüMüŞ*

Yeni Üye
Üye
Halka Tatlısı
halka tatlisi halka tatlı makinası tatlısı yapılışı tatlısı nasıl yapılır makinası
Malzemeler
Hamur için
60 gr tereyağı
250 ml su
1 tutam tuz
125 gr un (1 su bardağından 3 yemek kaşığı eksik)
2 adet yumurta
pudraşekeri,
Şerbet için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Su
tuz ve tereyağı
Yapılışı
tahta kaşıkla karıştırarak orta boy bir İntegral tencerede kaynatın ve unu bir seferde kaynattıklarınızın içine döküp içinde hamur topakları kalmayacak şekilde karıştırın. Orta ateşte, karıştırarak bir dakika, hamur top haline gelene kadar pişirin Rondo’nun cam kabında soğumaya bırakın. Azura fritözü 160 dereceye ayarlayın.Şerbet için su, şeker ve limon suyunu kaynatın ve soğuması için bekletin. Biraz soğumuş hamurun üstüne bir yumurta kırıp Rondo’da karıştırdıktan sonra ikinci yumurtayı atın. Hamur sıkma şırıngasına ince yıldız ucu takıp malzemeyi içine koyun. Diğer tarafta fritözün sepetini yağa daldırıp çıkartın. Şırıngadaki hamuru yağlı kağıt üzerini dilediğiniz şekillendirin
 
Geri
Üst