Hardal Soslu Balık
Malzemeler
4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.
4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
- Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
- Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
- Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
- Maydanozu kıkayıp kıyın.
- Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
- Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
- Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
- 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
- Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
- Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
- Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
- Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.