Hardal Soslu Balık

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Hardal Soslu Balık
Malzemeler

4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  • Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
  • Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
  • Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
  • Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Maydanozu kıkayıp kıyın.
  • Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
  • Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
  • Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
  • Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
  • Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
  • Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.
 
Geri
Üst