Harire Tatlısı - Mardin Yöresi

$ul€

Yeni Üye
Üye
Harire Tatlısı - Mardin Yöresi
harire tatlısın nasıl yapılır tarifi reçetesi hakkında herşey burada.
Mrb sevgili melekler;
Geçenlerde bir programda görmüştüm ve gerçekten çok hoşa giden bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Malzemeleri her evde rahatlıkla bulunabilecek basit ama bir o kadarda lezzetli şeyler. Bu tatlının yanına da farklı birşeyler hazırlamak isterseniz sizlere kendi yapmış olduğum lezzetli böreğimi de tavsiye edebilirim..
harire-7d.jpg

Malzemeler:
  • 1 kase üzüm pekmezi
  • 5 kase süt
  • 1 kase toz şeker
  • 1 kase ceviz
  • 3 kaşık buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 3 tutam yenibahar
  • 2 tutam tarçın

Yapılışı:

İlk olarak tencereye 5 kase süt konulur ve 1 kase toz şeker eklenerek kaynatılır. 1 paket vanilya kaynayan süte ilave edilir ve kaynayan süt karıştırılırken 1 kase de üzüm pekmezi koyulur ve karıştırmaya devam edilir. Topaklanmaması için üzerine eklenen su ile buğday nişastası küçük bir kasede karıştırılır ve muhallebi kıvamına getirilir. Karıştırılmaya devam edilen sütümüzün içine 3 tutam yenibahar ve 2 tutam tarçın eklenir. Sütümüz karıştırılmaya devam ederken 1 kase cevizimiz de elimizle kırılarak tencereye konulur. Sürekli karıştırdığımız tatlımız kaynamaya başlayınca küçük bir kasede muhallebi kıvamına getirilen nişastamızı da ekliyoruz. Tatlımız bu şekilde karıştırılarak yoğun bir kıvama getirilir ve kısık ateşte iki taşım kaynatılır. Tatlımız piştikten sonra sıcak sıcak kaselere konulur ve üzeri ceviz ile süslenerek soğuyunca servis edilir.
 
Geri
Üst