kabak mücveri

göknur

Yeni Üye
Üye
kabak mücveri
  1. 1 Kg kabağın içi
  2. 6 Adet taze soğan
  3. 3 Kahve fincanı un
  4. 1 Demet dereotu
  5. Yarım demet maydanoz
  6. 3 Adet yumurta
  7. 1 Çay kaşığı kabartma tozu
  8. Kızartmak için sıvı yağ
  9. Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Tarifin Hazırlanışı
  1. * Kabak dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin.
  2. * Taze soğanı, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın.
  3. * Kırmızı biber, karabiber ve tuzla birlikte kabağa karıştırın.
  4. * Un ve kabartma tozunu azar azar bu karışıma yedirin.
  5. * Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
  6. * Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla yassılaştırın.
  7. * Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın.
  8. * Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
  9. * Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın.
  10. * NOT : Dilerseniz harcın içine 150 gr beyaz peynir de katabilirsiniz.
  11. * Tavaya fazla yağ koymamaya dikkat edin, aksi halde mücverlerin formu bozulur.
  12. * Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsiniz.
 
Geri
Üst