kabak mücveri
- 1 Kg kabağın içi
- 6 Adet taze soğan
- 3 Kahve fincanı un
- 1 Demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 3 Adet yumurta
- 1 Çay kaşığı kabartma tozu
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz, karabiber ve kırmızı biber
- * Kabak dolması yaparken çıkarttığınız kabak içlerini rendeleyin.
- * Taze soğanı, dereotu ve maydanozu incecik kıyıp yumurtaları kırın.
- * Kırmızı biber, karabiber ve tuzla birlikte kabağa karıştırın.
- * Un ve kabartma tozunu azar azar bu karışıma yedirin.
- * Geniş bir tavaya biraz sıvı yağ koyun.
- * Elde ettiğiniz kabaklı bulamaçtan 1-2 kaşık alıp tavaya koyun ve kaşıkla yassılaştırın.
- * Mücverlerin birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın.
- * Çevirip diğer yüzlerini de kızarttıktan sonra kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkartıp, fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.
- * Soğumasını beklemeden yanında yoğurtla servis yapın.
- * NOT : Dilerseniz harcın içine 150 gr beyaz peynir de katabilirsiniz.
- * Tavaya fazla yağ koymamaya dikkat edin, aksi halde mücverlerin formu bozulur.
- * Arzu ederseniz harcın içine sarımsak ta koyabilirsiniz.