Karamelli Dondurma

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Karamelli Dondurma
Malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz salep
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Yapılışı

  • Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin.
  • Şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte hiç karıştırmadan eritin. İyice eridiğinde ve altın rengini aldığında ocağı kapatın.
  • Hazırladığınız karamele sütü azar azar yavaşça ekleyin.
  • Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye ekledikten sonra ocağın altını açın.
  • Sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin.
  • Karamel zor eriyip kolayca donduğu için ocaktan aldıktan sonra da karıştırmaya devam edin, soğuyana kadar karıştırın.
  • Soğuyan karışımı ağzı kapalı bir kaba alıp buzluğa yerleştirin.
  • 30-45 dakika aralıklarla birkaç kere buzluktan çıkarıp karıştırın.
  • Tamamen sertleşene kadar buzlukta bekletip servis edebilirsiniz.
  • Dondurmayı bir hafta içinde tüketmeye özen gösterin.
 
Geri
Üst